Hoe te exporteren en importeren naar/vanuit Excel?

Bij monday.com bieden we zowel mogelijkheden om te importeren vanuit - als te exporteren naar Excel aan. 🎉 Lees verder om te leren hoe dit werkt!

Importeren vanuit Excel

Importeren vanuit Excel is nu beschikbaar! Met slechts een simpele upload kan je Excel spreadsheets omzetten naar een prachtig bord in een paar eenvoudige stappen.

Ter info: Je kunt momenteel maximaal 20 kolommen en 3000 rijen tegelijkertijd importeren. Je kunt niet op een reeds bestaand bord importeren.

Stap 1

Klik op je profielfoto (avatar) aan de linker onderkant van je scherm en selecteer "Data importeren".

Stap 2

In de "Data importeren"-pagina selecteer je Excel.

Er verschijnt een pop-up scherm om je Excel sheet te uploaden

• Sleep je Excel sheet naar het venster, of klik om deze op te zoeken, om deze te importeren
  • Vervolgens heb je de mogelijkheid om je nieuwe bord aan te passen. Hiermee kan je de bordindeling handmatig aanpassen. Of "Upload bestand opnieuw."

Stap 3

Als je "Laten we je nieuwe bord aanpassen" hebt gekozen, volg het onderstaande:

• Volg de gegeven stappen, te beginnen met het kiezen van je kopteksten

• Selecteer de kolom die je als eerste kolom wilt instellen

• Selecteer je kolomtypen. Het systeem zal kolomtypen voorstellen. Je kunt dit handmatig wijzigen door op het dropdown menu te klikken.

• Selecteer "Creëer bord" en je hebt een nieuw bord gemaakt!

Ter info: Wanneer je de koptekst en en eerste kolom selecteert zal alles links van - en boven de selecties - niet in het bord worden opgenomen.

Naar Excel exporteren

• Een bord exporteren

Klik op het menu-icoon (de 3 bolletjes) aan de rechter bovenkant van het bord. Klik vervolgens op "Tabel exporteren naar Excel" en that's it!

Als je het exporteert worden de updates (en reacties op de updates) ook geëxporteerd in een ander tabblad:

Als je je bord exporteert naar Excel worden ook de gegevens van de tijdregistratiekolom geëxporteerd in een ander tabblad:

In addition, if you hide columns on your board using the new feature they won't appear in the export :)

Added times to your date column? The export will list the full date, with time included, in the export!

Ter info: Momenteel is het nog niet mogelijk om meer dan één bord tegelijkertijd te exporteren. We werken hieraan, dus houd het in de gaten!

• Exporteer een item

Klik op het item dat je wilt exporteren naar Excel en klik op het menu icoon (3 bolletjes) aan de rechter bovenkant van het item. Kies vervolgens "Exporteren naar Excel" en je bent klaar!

• Exporteer meerdere items tegelijkertijd!

Je kan meerdere items tegelijkertijd exporteren naar Excel door gebruik te maken van de bulkacties:

Beweeg met je muis over de kleurlijn van een van de items die je wilt exporteren.

1. Gebruik de selectievakjes om de items die je wilt exporteren te selecteren.
  2. Terwijl je items selecteert verschijnt onderaan het scherm het aantal geselecteerde items en de daarmee te ondernemen acties.
  3. Klik op "Exporteren" om alle geselecteerde items te exporteren naar Excel!

Lees voor meer informatie over interne integraties dit artikel

Hoe importeer ik gegevens vanuit Excel naar een bestaand bord?

Om data te importeren vanuit Excel naar een bestaand bord kan je de "Voeg geselecteerde items toe"-functie gebruiken. In één klik kan je een lijst vanuit Excel als nieuwe items binnen je bestaande bord plakken.

Als je meer hulp nodig hebt bij het migreren van je gegevens, dan biedt de optie voor betaalde hulp via ons netwerk van gecertificeerde monday.com partners wellicht uitkomst. Wanneer je hier interesse in hebt kan je dit formulier invullen, waarna we zo snel mogelijk contact met je opnemen!

Voor overige vragen kan je hier altijd contact opnemen met ons klantsuccesteam. We staan 24/7 voor je klaar!