Wat zijn de dashboards?

Dashboards bieden een geweldige manier om alles wat belangrijk is op één plek weer te geven. Met 15 beschikbare widgets kunnen gebruikers nu de projectvoortgang beheren, het budget volgen, de werklast van teamgenoten inschatten en nog veel meer! Hiermee kun je jouw team gefocust en gemotiveerd houden en tegelijkertijd de productiviteit verhogen!

Wat zijn de dashboards?

De dashboards zijn er om je workflow te vereenvoudigen en ervoor te zorgen dat je up-to-date blijft over wat er gebeurt op je borden. Maak samenvattingen, rapporten en een hoogwaardige weergave van alles wat er voor jou toe doet! Selecteer en organiseer groepen van verschillende borden in één dashboard. Centraliseer je data op één locatie en gebruik onze widgets om alle informatie en tools die je nodig hebt in één weergave te hebben.

Een dashboard toevoegen

Stap 1 - Voeg een dashboard toe

Klik op het "+" (Nieuw) icoon om een nieuw dashboard aan te maken, zoals hieronder:

Stap 2 - Kies het type dashboard

Je kunt kiezen of je je dashboard privé of openbaar wilt maken.

• Als je dashboard openbaar is zal deze zichtbaar zijn voor iedereen binnen je account
  • Wanneer je kiest voor de privé optie zal je dashboard zichtbaar zijn voor jezelf en geselecteerde teamleden die door jou uitgenodigd zijn.

Je kunt het type dashboard altijd wijzigen door op de menuknop (de drie bolletjes) te klikken en "Wijzig bordtype" te selecteren.

Stap 3 - Voeg de widgets toe

Je dashboard bestaat uit verschillende widgets. Je kunt iedere widget gebruiken om specifieke informatie van elk bord weer te geven. Om een nieuwe widget toe te voegen, klik je simpelweg op "Widget toevoegen" en selecteer je het type widget dat je wilt weergeven.

Mijn dashboard wijzigen

Je kunt je dashboard op ieder gewenst moment wijzigen door op het potlood-icoontje aan de rechter bovenkant van je scherm te klikken, zoals hier:  edit.png

Wanneer je klaar bent klik je opnieuw op het potlood-icoontje om de bewerkingsmodus te verlaten.

Dupliceer, archiveer of verwijder je dashboard

Wanneer je een nieuw dashboard aanmaakt zal een leeg dashboard verschijnen. Je kunt op de titel klikken om deze te hernoemen. Om je dashboard te verwijderen klik je in het menu (de drie bolletjes) aan de rechter bovenkant en selecteer je "Verwijderen", "Archiveren" of "Dupliceren".

⚠️ WAARSCHUWING ⚠️

We hebben momenteel geen prullenbak voor de dashboards. Dit betekent dat wanneer je een dashboard verwijdert deze voorgoed verdwenen is, zonder hersteloptie. Ons ontwikkelteam werkt er hard aan om dit te verbeteren. We houden je op de hoogte van toekomstige updates!

Mijn dashboard afdrukken

Om je dashboard af te drukken ga je naar het menu (de drie bolletjes) aan de rechter bovenkant en selecteer je "Printen". Je kunt ook de snelkoppeling Cmd + P voor de Mac of Ctrl + P voor een Windows PC gebruiken.

Ter info:  Momenteel ondersteunen we geen tijdlijn/workload widgets in printmodus. We willen dit zeer binnenkort toevoegen. Blijf 't checken!

Presentatiemodus

Met de presentatiemodus kun je je dashboard mooi presenteren! Geen linkerpaneel, knoppen of icoontjes meer. Deze instelling is geweldig wanneer je je dashboard op een TV of ander groot scherm wilt vertonen. Klik op het menu (de drie bolletjes) en selecteer "Presentatiemodus", zoals hieronder:

Wie kan mijn dashboard bekijken?

Er zijn twee soorten dashboards: hoofddashboards en privé dashboards.

• Hoofddashboards maken

Als je dashboard een hoofddashboard is zal iedereen binnen je account deze kunnen zien. In je hoofddashboard kun je ook gastgebruikers uitnodigen.

• Privé dashboards

Als je voor de privé optie kiest is je dashboard zichtbaar voor jezelf en door jou uitgenodigde teamleden of gasten.

Je kunt je privé dashboards heel eenvoudig delen met teamleden en gasten! Klik op het personen-icoon aan de rechter bovenkant van je dashboard. Van daaruit kun je teamleden en gasten toevoegen.

• Welke informatie kunnen mijn gasten en gebruikers zien?

Gasten kunnen alleen widgets bekijken die gelinkt zijn aan deelbare borden waar zij deel van uitmaken. Op diezelfde manier zien teamleden enkel informatie uit borden waar zij toegang toe hebben.

Dit betekent dat wanneer je een gast uitnodigt voor een dashboard waarvan één van de widgets informatie bevat van een bord waar deze gast geen toegang toe heeft hij of zij deze widget niet zal kunnen zien.

Donkere modus

Je kunt je dashboard ook omzetten naar de donkere modus. Ga naar het menu en selecteer "Overschakelen naar donkere modus".

Je dashboard zal nu overgaan naar de donkere modus. Om terug te schakelen voor je dezelfde stappen uit.

Filteren

Wanneer je een widget aangemaakt hebt kun je deze zelfs filteren! Klik op de filteroptie in de widget, zoals hieronder:

Typ welke informatie je wilt filteren en klik op "Sla je filter op", zoals hieronder:

De filterterm blijft van kracht totdat je deze wijzigt (ook na een refresh).

Laten we, na het langsgaan van de basis, eens in de verschillende widgets duiken.

Werklast

De workload widget is een geweldige manier om te zien hoe het werk van je team is verdeeld en hoe de tijdlijn voor toekomstige taken eruit ziet. Wanneer het nodig is kan je deadlines toewijzen of wijzigen om ervoor te zorgen dat iedereen op schema blijft met het aantal taken dat ze binnen een bepaalde periode kunnen voltooien. Met deze widget heb je deze inzichten vanuit meerdere borden, waarmee je er zeker van bent dat je team klaar is om succesvol te functioneren. Deze widget is een must-have voor het verbeteren van je workflow!

Tabel

Onze diagramweergave is een geweldige manier om de analytische kant van je workflow te bekijken. Met de diagram widget kan je informatie uit verschillende borden halen en samen in één diagram verzamelen! Deze widget is een must-have voor het verbeteren van je workflow! Bekijk dit artikel om er meer over te leren. 📊

Tijdlijn

De tijdlijnwidget geeft je de mogelijkheid tijdlijnen van verschillende borden te halen en deze in één weergave samen te voegen. Deze widget is een must-have voor het verbeteren van je workflow! Bekijk dit artikel om erachter te komen hoe het werkt.

Kalender

Met onze kalender widget kan je informatie uit verschillende borden halen en samen in één kalenderweergave verzamelen! Dit geeft je een handig overzicht van wat er binnen verschillende borden gebeurt.

De batterij

De batterij-widget geeft je de mogelijkheid om de voortgang van je borden op één plek te volgen. Je kunt ook de voortgang van meerdere borden combineren in één batterij-icoon. Het is een superhandige functie om de voortgang van al je projecten in één oogopslag te volgen. Bekijk dit artikel om daar meer over te weten te komen.

De teller

De tellerwidget geeft iedere numerieke kolom weer die je op je bord hebt. Deze widget is ideaal om een algemeen beeld te krijgen van waar projecten staan wat betreft de getallen, om totale kosten of de cijfers van meerdere borden op één plek te krijgen! Bekijk dit artikel om daar meer over te weten te komen.

De tabel

Met de tabelwidget kun je meerdere borden in één overzicht weergeven. Daarnaast kun je selecteren welke specifieke groep van elk bord je wilt zien. Het is een ideale manier om een overzicht van een specifiek onderwerp van verschillende borden te krijgen, om zo goed te kunnen volgen hoe het ervoor staat met projecten en het team. Lees er hier meer over.

De countdown

Niemand wil iets belangrijks missen, zoals het afronden van een project, de launch van een nieuwe marketingcampagne of de verjaardag van je baas. Weten hoe lang het nog duurt tot het doel of evenement daar is geeft de motivatie om zaken sneller gedaan te krijgen en het brengt een gevoel van urgentie met zich mee. Je kunt een countdown teller van ieder project of evenement weergeven dankzij de countdown widget. Lees hier hoe het precies werkt.

De afspeellijst

Luister naar je favoriete muziek, rechtstreeks vanaf je dashboard dankzij de Spotify widget. 🎶 Bekijk hier hoe het werkt.

YouTube

Geef YouTube video's weer op je dashboard met de YouTube widget! Je kunt deze widget gebruiken voor je dagelijkse dosis entertainment, het tonen van instructievideo's of welke video je dan ook nodig zou kunnen hebben binnen handbereik te houden. Bekijk dit artikel om te zien hoe dit werkt. 🎬

Ik werd genoemd

Mis nooit meer een update waarin je vermeld werd! Bekijk iedere update waarin je vermeld bent in één overzicht met de "Ik ben vermeld"-widget. Je kunt het zelfs zo instellen dat je alleen het type vermeldingen ziet dat je wilt zien, binnen het door jou gekozen tijdsbestek! Klik hier voor meer informatie.

Ter info:   Wanneer je een bord met andere mensen deelt toont deze sectie hen de laatste updates waarin zij vermeld waren, niet degenen waarin jij vermeld werd.

De quote van de dag

Geef je motivatie een boost met de quote van de dag widget! De leuke en eenvoudig te gebruiken widget toont iedere dag een nieuw citaat. Bekijk dit artikel voor meer informatie.

Alles embedden

Voeg van alles en nog wat aan je dashboard toe middels de "alles embedden"-widget! Bekijk dit artikel voor meer informatie.

De bord-updates

Bekijk een livestream van updates van je favoriete borden! Kies welke borden je bovenaan wilt hebben en zie alle communicatie binnen die borden verschijnen in een livestream op je dashboard met de bord-updates widget.

De tijdregistratie

Wil je weten hoeveel tijd elk teamlid heeft besteed aan taken op verschillende borden? De tijdregistratiewidget toont de totale tijd die besteed is aan items op meerdere borden, zowel op individueel niveau als voor het hele team! Ideaal voor resource management, waardoor je ervoor kunt zorgen dat het werk eerlijk wordt verspreid over het team en het is handig voor het rapporteren van gewerkte uren. Lees hier hoe het precies werkt.

To-do

Je kunt nu een to-do lijst widget aanmaken! Je kunt eenvoudig taken toevoegen aan je to-do lijst en bekijken hoe al je taken voltooid worden 😁✅ Bekijk dit artikel voor meer informatie.

Lama boerderij

We hebben iets gemaakt waarvan je nooit wist dat je het nodig had maar waar je zeker niet meer zonder kunt. Je kunt nu de statusverdeling van je taken bekijken in de vorm van een lama boerderij! De lama boerderij widget toont een lama voor ieder item binnen je bord en de kleur van de lama komt overeen met de status van een specifieke statuskolom binnen dat bord! Lees hier hoe het precies werkt. Lama op Google Android 9.0

Bladwijzer

Verzamel artikelen, ideeën en verhalen vanuit allerlei verschillende plekken. Sla ze op in je monday.com account door de bladwijzer widget te gebruiken!  Eenvoudig te gebruiken en perfect voor snelle referentie toont deze widget de bladwijzer-items in een beknopte lijst. Bekijk dit artikel voor meer informatie.

Heb je nog vragen over de verschillende bordtypen? Neem dan gerust contact op met het klantsuccesteam via [email protected].