Slack integratie

Zoek jij naar een manier om je hele team op de hoogte houden door naadloos berichten van monday.com naar Slack te versturen? Zet updates onmiddellijk om naar berichten in Slack, zodat iedereen op de hoogte blijft van de meest recente informatie en de mogelijkheid heeft om vanaf beide platforms te werken en gesynchroniseerd te blijven!
Met de monday.com integratie voor Slack, kun je ook nieuwe items maken en updates achterlaten op bestaande items - allemaal zonder Slack te hoeven verlaten!

Hoe voeg je het toe aan je workflow?

Stap 1

Om een integratie toe te voegen ga je naar het bord waar je deze voor wilt aanmaken en klik je op de knop "Integraties" aan de rechter bovenkant van het scherm:

Selecteer daar "Slack":

Stap 2

Wanneer je klikt op de Slack integratie banner vindt je 6 recepten die deze integratie te bieden heeft:

• Wanneer datum is bereikt, verwittig in kanaal
  • Wanneer item is gecreëerd, verwittig in kanaal
  • Wanneer een status wijzigt in iets, verwittig in kanaal
  • Wanneer een kolom wijzigt, verwittig in kanaal
  • Wanneer een update is geplaatst in dit item, stuur dit naar kanaal
  • Wanneer een update is geplaatst, stuur dit naar kanaal

Selecteer de integratie die je aan wilt maken!

Stap 3

Wanneer je één van de recepten aanklikt, wordt je gevraagd om je monday.com account te koppelen aan je Slack account:

Dan wordt je gevraagd om monday.com toestemming te geven om verbinding te maken met je Slack account. Klik op Autoriseren:

Top! Je hebt je account succesvol verbonden met Slack. Nu kun je beginnen met het bouwen van recepten om efficiënt met je team te communiceren!

Hoe werkt het?

Zodra je een van de zes recepten hebt gekozen en monday.com hebt geautoriseerd om met Slack te integreren, kom je in het integratievenster. Hier kun je je automatisering instellen. Je kunt het bericht aanpassen dat naar het Slack-kanaal wordt verzonden, zoals hieronder te zien is!

Specifieke personen in Slack een melding sturen met de integratie

Met de Slack integratie kun je ervoor kiezen om een melding te sturen aan specifieke personen, iedereen of mensen binnen een specifiek kanaal. Dat werkt zo:

• Specifieke personen vermelden

Je kunt iemand in Slack vermelden met de integratie door de Slack gebruikers-ID van die persoon te gebruiken. Ga om dat te doen naar je Slack-account en zoek naar het profiel van die gebruiker. Klik dan op het menu met drie stippen en selecteer "Lid-ID kopieren" zoals hieronder:

Als dat klaar is, ga je terug naar je integratierecept en gebruik je de volgende formulering: <@memberID> . Hier willen we bijvoorbeeld Dan, onze video-editor, een melding sturen zodra een script is voltooid.

Dan ontvangt de volgende boodschap op Slack:

• Iedereen binnen een kanaal vermelden

Op dezelfde manier kun je ook iedereen binnen een specifiek kanaal vermelden. Gebruik om dat te doen simpelweg <!here>in de meldingstekst in je integratie.

• Een specifiek kanaal vermelden

Om een kanaal te vermelden, gebruik je <!channel> in de meldingstekst in je integratie.

Maak items en updates rechtstreeks vanuit Slack

• Maak een nieuw item rechtstreeks vanuit Slack

Met de nieuwe Slack-snelkoppelingsfunctie kun je nieuwe items, zoals taken of projecten, rechtstreeks vanuit Slack-gesprekken maken. Laat belangrijke items achter op monday.com zodat er niets tussen je vingers doorglipt. (De Slash-opdrachten worden nog steeds ondersteund en kunnen worden gebruikt als je deze liever gebruikt in plaats van de nieuwe snelkoppelingen!)

Ter info: Als je Slack-snelkoppelingen gebruikt, kan je Slack-werkruimte maar met één monday.com-account worden verbonden. Bij gebruik van de integratie binnen monday.com zoals beschreven in het eerdere deel van dit artikel, kan één monday.com-account worden geïntegreerd met meerdere Slack-werkruimten.

Om rechtstreeks vanuit een Slack-gesprek een nieuw item te maken, klik je op het snelkoppelingspictogram en selecteer je "Een nieuw item maken"

Pas vervolgens het item aan dat je wilt maken. Je kunt zelfs een update toevoegen die monday.com in het gedeelte Updates van jouw item weergeeft.

Als je klaar bent, krijg je het volgende bericht:

• Maak updates rechtstreeks vanuit Slack

Met de nieuwe snelkoppelingsfunctie kun je ook rechtstreeks vanuit Slack updates toevoegen aan bestaande items (taken of projecten) om ervoor te zorgen dat er niets tussen je vingers doorglipt.

Klik op het snelkoppelingspictogram en selecteer "Nieuwe update maken in een item", zoals hieronder:

Voeg vervolgens de update toe die je wilt plaatsen en selecteer het bord, de groep en het item in jouw monday.com account!

Als je klaar bent, krijg je het volgende bericht:

Directe berichten verzenden in Slack

Met onze Slack-integratie kun je directe berichten verzenden in Slack zonder je monday.com account te verlaten!

Je kunt de specifieke persoon kiezen aan wie je het bericht wilt sturen en je bericht aanpassen! 🙌

Gebruiksvoorbeelden

• Use case 1: Wanneer een item wordt gemaakt, meld dit dan in het kanaal:

Dit kan handig zijn om op de hoogte te blijven van nieuwe taken die aan een groep worden toegevoegd, zodat je onmiddellijk op de hoogte wordt gebracht van nieuwe taken die aan een bord worden toegevoegd en ervoor te zorgen dat het hele team op één lijn zit!  Begin met het kiezen van het bericht dat je in Slack wilt weergeven. Je kunt het aanpassen en de gebruikersnaam, bordnaam en de itemnaam toevoegen, evenals je aangepaste bericht erover!

Wanneer je klaar bent kies je een kanaal uit je Slack account waarvan je wilt dat deze op de hoogte wordt gebracht van dit bericht.

• Use case 2: Wanneer een status wijzigt naar iets anders, verwittig in kanaal

Dit is erg nuttig om op de hoogte te blijven van de voortgang van je projecten en taken. Je kunt diegenen die moeten weten wanneer iets vastloopt of klaar is, informeren zonder dat je het ze hoeft te vragen of er een vergadering voor in hoeft te plannen. Leun achterover in de wetenschap dat wanneer een update geplaatst is je volledige team op de hoogte gebracht wordt!

Dit is de manier waarop het bericht wordt weergegeven in Slack, zodat je weet dat het afkomstig is van monday.com:

Dit helpt teams ontzettend om efficiënt en nauw samen te werken aan projecten, vooral wanneer er veel beheerders van taken en afhankelijkheden zijn.

Meer hulp

Wanneer je hulp nodig hebt bij het bouwen van je eigen integraties bieden we de mogelijkheid tot betaalde assistentie via ons netwerk van gecertificeerde monday.com partners. Wanneer je hier interesse in hebt kan je dit formulier invullen, waarna we zo snel mogelijk contact met je opnemen!

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op met ons team via ons contactformulier. We zijn 24/7 beschikbaar en helpen je graag!