Hoe beheer ik mijn bestanden in monday.com

Met monday.com was het beheren van je bestanden nog nooit zo eenvoudig! Upload je bestanden, deel ze met je teamgenoten en werk er met zijn allen aan. 🙌

Bestanden uploaden naar monday.com

Ter info:  In tegenstelling tot andere integraties, stel je Google Drive, Dropbox, Box.com of One Drive niet in het Integratiecentrum in. Lees verder om te leren hoe!

Er zijn drie manieren om bestanden en documenten te uploaden in monday.com:

• Het updates-gedeelte
  • De statusbox
  • De bestandenkolom

Laten we ze allemaal bespreken.

1. Het updates-gedeelte

Klik op het tekstballon icoon van een item. Dan krijg je het updates-gedeelte te zien zoals hieronder:

Klik vervolgens op "Bestanden toevoegen" en kies het bestand dat je wilt uploaden vanaf je computer of vanuit je Google Drive, je Dropbox, Box.com of OneDrive. Als je problemen heb met het verbinden van je Google Drive-account, probeer dan je cachegeheugen te wissen en sta cookies van derden toe.

Ter info:  Google Drive wordt niet ondersteund in de Edge Browser. Team Drive wordt nog niet ondersteund.

Selecteer het bestand dat je wilt uploaden en je bent klaar!

Als je een fout gemaakt hebt en het bericht wilt verwijderen en/of wijzigen, gebruik dan de pijl rechts van de update en kies "Verwijder update voor iedereen" of "Update bijwerken" om de afbeelding in het bericht te wijzigen.

Ter info:  Je updates en bestanden zullen naar beneden zakken op de pagina wanneer je nieuwe inhoud toevoegt aan je feed. Wanneer je bepaalde updates altijd bovenaan wilt houden, kun je deze vastpinnen. Bekijk in dit artikel hoe dat in zijn werk gaat!

2. Statusbox

Als je een bijlage wilt toevoegen aan een statusbox op het bord, klik dan op het + teken dat in de rechterbovenhoek van een status verschijnt als je er met de muis overheen beweegt. Klik daarna op "Bestanden toevoegen". Dan zie je een uitklapmenu verschijnen waarmee je een bestand kunt uploaden.

Voeg de bijlage toe en bekijk deze in één oogopslag als je met de muis de rechterbovenhoek van dat statuslabel aanwijst. Het overzicht van je status verschijnt ook in het updates-gedeelte van dat item zoals je hieronder ziet:

3. De bestandenkolom

Met de bestandenkolom kun je bestanden toevoegen aan je bord. Voor meer informatie over deze kolom kun je dit artikel raadplegen. Klik simpelweg in de cel en voeg je bestand toe. Je kunt bestanden toevoegen vanaf je desktop, Google Drive, Dropbox, Box.om of One Drive. Als je problemen heb met het verbinden van je Google Drive-account, probeer dan je cachegeheugen te wissen en sta cookies van derden toe.

Nadat je bestand is toegevoegd ziet het er als volgt uit:

Samenwerken en communiceren over je bestanden

Je kunt opmerkingen maken en communiceren over alle documenten met behulp van de annotatiefunctie. Om dat te doen, open je jouw bestanden vanuit de bestandsweergave of vanuit de bestandenkolom. Van daaruit kun je opmerkingen zien die eerder door je teamgenoten zijn toegevoegd en je eigen opmerkingen toevoegen zonder je bord te hoeven verlaten.

Dat helpt om alles georganiseerd, beheersbaar en in context te houden!

Al je bestanden op één plek zien

Je kunt alle bestanden die op je bord zijn opgeslagen, bekijken en openen in de bestandsweergave. Een stap-voor-stap uitleg van die weergave vind je hier

Als je bestandsweergave is geopend, kun je alle bestanden zien die naar je bord zijn geüpload:

Je kunt op elk van de bestanden klikken om eenvoudig te communiceren en samen te werken🙌

Bestanden downloaden

Als je meerdere bestanden hebt die zijn geüpload naar één item in de bestandenkolom, kun je die allemaal tegelijk downloaden naar een zipbestand! Als je op een bestand klikt vanuit de bestandenkolom of de bestandsweergave, kun je op het download icoon klikken. Van daaruit kun je klikken op "Bestand downloaden" om alleen het bestand te downloaden dat je bekijkt of op "Alles downloaden als zip" om alle bestanden in het item in één zipbestand te downloaden.

Bestandsrechten

Momenteel kan iedereen die toegang heeft tot je bord de bestanden downloaden of bewerken. Als je liever hebt dat je bestanden beperkt toegankelijk blijven, kun je deze in de bestandenkolom toevoegen. Na het toevoegen, kun je bordrechten instellen waardoor alleen bordeigenaren hun eigen borden kunnen bewerken. Bekijk dit artikel voor meer informatie hierover.

Linkvoorbeelden

Beheerders van het account hebben nu de mogelijkheid om linkvoorbeelden in je updatesgedeelte aan of uit te zetten. Je kunt lezen hoe dit in z'n werk gaat in dit artikel :)

Limieten

De maximale bestandsgrootte in elk item is 500mb. Mocht je bestanden willen uploaden die groter zijn, dan kun je een zipbestand maken en dat vervolgens uploaden of je kunt uploaden vanuit Google Drive, Dropbox, Box.com of One Drive.

We ondersteunen momenteel geen HTML-bestanden. De beste manier om hiermee om te gaan is om deze in een ZIP-bestand te voegen en vervolgens te uploaden.

Als jij en je team van plan zijn om een bestand vaak te bewerken, is het aan te raden om een link van Dropbox, Google Drive, Box.com of One Drive te kopiëren en plakken. Zo hoef je niet steeds de meest recente versie van je document te uploaden.