monday.com als CRM

Draag zorg voor al je klantbeheer op een efficiënte en open manier, tezamen met de rest van je team! monday.com  is gemaakt voor bedrijven en personen om samen te werken en transparantie en zichtbaarheid te creëren, met eindeloze aanpassingsmogelijkheden als belangrijkste punt. Dat gezegd hebbende, is monday.com eenvoudig aan te passen als CRM.

Wat is een CRM dan?

Een CRM is een centrale plek om alle details van je klanten te organiseren en waar vanuit je team eenvoudig de status van iedere klantrelatie kan volgen. Het helpt je om een bron van informatie bij te houden die je altijd kunt raadplegen.

Waar heb je een CRM voor nodig?

Waarom? Omdat iedereen blije klanten wil! Het ultieme doel is het verbeteren van zakenrelaties met je klanten met het oog op klantbehoud en omzetgroei. Een CRM helpt ook met het stroomlijnen van de verkoopcyclus, wat weer resulteert in het eenvoudiger sluiten van deals in je verkooppijplijn en het helpt mensen binnen je team hun doelen sneller te laten bereiken.

In deze gids leer je hoe je monday.com als CRM kunt gebruiken en meer!

Een paar bronnen om je op weg te helpen

Naast deze gids hebben we ook nog een paar bronnen verzameld die je mogelijk nuttig vindt:

Bouw je contactenlijst

Je kunt je contactenlijst direct importen vanuit Excel naar monday.com. Dit artikel begeleidt je stap voor stap bij dit proces.

Een andere manier om je leads direct in monday.com te krijgen is het creëren van een formulier om te embedden in je website. Iedere nieuwe potentiële klant kan dit formulier invullen met zijn of haar contactgegevens.

Wanneer dit klaar is zullen deze gegevens automatisch toegevoegd worden in je CRM als nieuw item. Lees meer over het formulier op deze pagina

Categoriseer je bordinformatie

Groepen zijn een geweldige manier om je informatie op te splitsen in specifieke categorieën. Zo kun je bijvoorbeeld elke groep als maand gebruiken om te zien hoeveel gebruikers zich elke maand hebben aangemeld. In dit voorbeeld hebben we ons CRM-bord opgesplitst in drie categorieën:

• Inkomende leads - dit zijn leads die zojuist een proefaccount hebben geopend maar nog geen aankoop hebben gedaan
  • Actieve gebruikers - Deze groep is voor onze actieve en betalende klanten
  • Verloren leads - deze leads zijn al bereikt door ons verkoopteam, maar zijn niet geïnteresseerd om met ons verder te gaan.

Gebruik subitems voor meerdere contactnamen

Subitems zijn een geweldige manier om verschillende contactgegevens van dezelfde klant weer te geven. In het onderstaande voorbeeld is Nike een nieuwe klant. Het bovenliggende item geeft de belangrijkste contactgegevens van die klant weer: contactpersoon, telefoon, locatie enz.

De subitems tonen de andere locaties en telefoonnummers van die klant.

Pas je bord aan met kolommen

Met meer dan 30 verschillende kolomtypes is er echt geen limiet aan hoe je je bord kunt aanpassen aan de behoeften van je team. Hieronder staan enkele basisprincipes die je kunt gebruiken. We zullen later in deze gids dieper ingaan op enkele principes.

• Personenkolom: Iedere lead kan worden toegewezen aan een verkoopmedewerker. Deze kolom helpt met het inzichtelijk maken wie waarvoor zorgt.
  • Statuskolom: Door een statuskolom toe te voegen en de labels aan te passen, kun je elke verkoopfase volgen! Onthoud ze, voeg labels toe en bewerk ze om aan al jouw behoeften te voldoen!
  • Wereldklok kolom: Onze wereldklok helpt je de ongemakkelijke fout te voorkomen iemand te vroeg (of te laat) te bellen.
  • Telefoonkolom: De telefoonkolom versnelt de zaken door de standaard communicatie-app te openen zodra je op het telefoonnummer klikt!
  • Getallenkolom: Gebruik de getallenkolommen om de dealgrootte toe te voegen. Je kunt het aanpassen aan de valuta van jouw keuze.

Toon informatie van elk ander bord

Met de spiegelkolom kun je informatie van andere borden weergeven zonder je CRM-bord te hoeven verlaten! In dit voorbeeld gebruiken we zowel een CRM-bord als een verkooppijplijnbord. Het verkooppijplijnbord wordt door het verkoopteam gebruikt om de voortgang van elk van hun leads bij te houden.

In ons CRM-bord hebben we een paar kolommen gespiegeld van het verkooppijplijnbord:

• De vertegenwoordiger
  • De onderhandelingsfase
  • Het abonnement dat de gebruiker heeft gekocht
  • Het bedrag van de deal die is gesloten

Elke keer dat er een update wordt gemaakt in het verkooppijplijnbord, worden de kolommen van het CRM-bord automatisch bijgewerkt! 🙌

Automatiseer je workflow

Ons fantastische automatiseringscentrum geeft je de mogelijkheid om je workflow te automatiseren en stroomlijnen. We hebben legio verschillende automatiseringen beschikbaar. Je kunt er hier alles over lezen.

Stel dat je een formulier aangemaakt hebt op je website om contactgegevens van potentiële nieuwe gebruikers te verzamelen. Je kunt een automatisering instellen binnen je CRM bord waardoor je een notificatie ontvangt wanneer een nieuwe gebruiker zich registreert.

Wanneer je op de hoogte bent kunt je tot actie overgaan en de nieuwe lead aan een verkoopmedewerker toewijzen.

Je kunt de automatiseringen ook gebruiken om een verkoopmedewerker op de hoogte te brengen wanneer een contract verlengd moet worden. Het is een geweldige manier voor de verkoper om in contact te komen met zijn/haar klant, feedback te krijgen over de huidige ervaring en te zien of de klant geïnteresseerd is om met je verder te werken.

E-mails vezenden vanaf je bord

CommuniHub app

Wil je liever rechtstreeks vanuit je monday.com bord e-mails naar je leads en klanten sturen?

Met de CommuniHub-app kun je e-mails verzenden en ontvangen, je eigen e-mailsjablonen maken, vergadernotities, evenementen en meer vastleggen! Alles in één visueel geoptimaliseerde tijdlijn op monday.com. Door je communicatie gecentraliseerd te houden, zal je team minder tijd besteden aan het opsporen van de details voor elke interactie.

Bekijk het CommuniHub artikel voor meer informatie over de CommuniHub-app en hoe je deze instelt.

Gmail integratie

Als je liever automatisch e-mails verstuurt, overweeg dan om de e-mailintegratie eens te proberen. Met de Gmail- en Outlook- integraties kun je e-mails omzetten in actie-items en automatisch iedereen op één lijn brengen om naadloos verbonden te blijven.

Laten we zeggen dat er steeds als een nieuwe gebruiker zich op je site registreert een welkomstbericht verzonden wordt. Je kunt het onderstaande recept gebruiken in Gmail of Outlook:

Je kunt zelfs het bericht dat je wilt verzenden aanpassen:

Et voilà 🙌 Je kunt nu automatisch e-mailen vanaf monday.com!

Verrijk je gegevens met de Clearbit-integratie

Clearbit biedt krachtige producten en data-API's aan om je bedrijf te helpen groeien. Contactverrijking, leadgeneratie, financiële nakomingen en meer...

Wanneer een nieuwe lead binnenkomt, is het belangrijk dat jouw verkopers beter begrijpen wie de lead is en tot welk bedrijf het behoort. Clearbit kan al deze informatie verstrekken. Door Clearbit te integreren met monday.com, wordt de informatie over elk van je leads automatisch ingevuld op het leadbord. Je verkoopteam hoeft hierdoor geen eigen onderzoek meer te doen!

Als je stap voor stap uitleg wilt krijgen over het creëren van een Clearbit-integratie, bekijk dan dit artikel

Opmerking:  monday.com kan worden geïntegreerd met andere software zoals Salesforce, Copper en Pipedrive

Gebruik de diagramweergave voor geavanceerde rapportage

Diagramweergaven bieden je een informatief overzicht, met uitsplitsingen en analyses om je team in staat te stellen noodzakelijke en weloverwogen beslissingen te nemen.

In dit voorbeeld willen we graag zien hoeveel verkopen we elke maand in USD doen. Hiervoor gebruiken we deze tabel. Onze X-as staat voor toen de deal werd gesloten en de Y-as vertegenwoordigt het totale bedrag dat in USD is binnengehaald.

Voor een beter begrip van de prestaties van je team kun je ook een gestapelde grafiek gebruiken. Hierdoor wordt het aantal gesloten deals per persoon per maand weergegeven.

In deze weergave heb je ook de mogelijkheid om je diagram weer te geven als cumulatieve gegevens. Dit is vooral handig als je de voortgang over meerdere maanden wilt bekijken. Elke maand omvat alle voorgaande maanden plus de toevoeging van de huidige maand. Dit is een geweldige manier om de voortgang van je verkoopteam gedurende het kwartaal te laten bekijken.

Je kunt ook een Benchmark regel toevoegen om het maandelijkse doel of de grens weer te geven.  🙌

Houd je KPI's bij met een dashboard

Het dashboard is een geweldige manier om verschillende rapporten op één plek weer te geven.

Hier gebruiken we bijvoorbeeld een combinatie van grafiek widgets om de verkoopprestaties en de bron van de leads weer te geven. We gebruiken ook een widget voor bordupdates om de laatst geplaatste updates op ons CRM-bord weer te geven. Daarnaast gebruiken we het bord naar wereld om onze actieve gebruikers te laten zien op een prachtige weergave van de aarde.

Je kunt ook de tabelwidget gebruiken om je CRM-bord rechtstreeks aan je dashboard toe te voegen, waardoor je tijd kunt besparen op het schakelen tussen het bord en het dashboard.

Met meer dan 20 beschikbare widgets, zijn er ontzettend veel manieren waarop je het dashboard perfect vorm kunt geven.

Nu ben je helemaal klaar om aan de slag te gaan met monday.com als CRM!

Bekijk en werk gegevens onderweg bij met de mobiele app

Met de mobiele app kun je vanuit je handpalm samenwerken met je team! Het is perfect als je onderweg bent en in contact wilt blijven met je teamleden. Bekijk je dashboards, bordweergaven en borden en haal je mobiel uit je zak om informatie bij te werken zodra deze relevant wordt! Je kunt de mobiele app zelfs in de offline modus gebruiken om samen te werken met je team vanuit het werkveld, of zelfs in de metro tijdens het forenzen! Bekijk dit artikel om aan de slag te gaan!

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op met ons team via ons contactformulier. We zijn 24/7 beschikbaar en helpen je graag!