Hoe kunnen we helpen?

Geavanceerde rechten voor werkruimten

Werkruimten helpen jouw organisatie om meerdere afdelingen, teams en projecten op één centrale plek beter te beheren. Ze bieden jouw account een hiërarchie van de organisatie, zodat je alles overzichtelijk kunt houden terwijl je jouw account naadloos kunt opschalen. 

Geavanceerde rechten voor werkruimten is een Enterprise-functie, waarmee je kunt beheren wat elke gebruiker in het account in een werkruimte kan doen. Met deze rechten kun je gemakkelijk bepalen wie toegang heeft tot content in de werkruimten. 

Verkrijg meer informatie over de verschillende soorten werkruimten en de geavanceerde rechten die beheerders kunnen instellen om te bepalen wat hun gebruikers kunnen zien en doen binnen het account.

 

csw.png

 

Hoe creëer je een nieuwe werkruimte? 

Om een werkruimte te creëren, hover je over het kopje "Werkruimten" bovenaan je lijst met borden, klik op het 3-puntjes-menu en vervolgens klik je op "Werkruimten maken".

image_34__1_.png

Je kunt ook navigeren naar "Bekijk alle werkruimten" onderaan de lijst met borden.  

e2.png

 

Daar kun je beperkingen voor de werkruimte instellen - zoals of het bijvoorbeeld een open of gesloten werkruimte is. 

 image_21__1_.png

 

De verschillende soorten werkruimten  

Dankzij de geavanceerde machtigingen voor werkruimten kunnen teams twee verschillende soorten werkruimten instellen: open en gesloten werkruimten.

Open werkruimten

  • Elk teamlid kan lid worden van een open werkruimte.
  • Elk teamlid heeft toegang tot alle hoofdborden in alle open werkruimten en alle privé-/deelbare borden waarvoor ze zijn uitgenodigd.

 

Gesloten werkruimten

  • Alle teamleden kunnen lid worden door ze daarvoor uit te nodigen of ze kunnen een verzoek indienen om lid te worden.
  • Zodra ze zich hebben aangemeld, hebben ze toegang tot alle hoofdborden binnen die werkruimte en alle privé-/deelbare borden waarvoor ze zijn uitgenodigd.
  • Daarnaast hebben ook andere teamleden die zich hebben aangemeld bij een specifiek bord, maar niet als onderdeel van de werkruimte, ook toegang tot het bord. 
  • Hoofdborden in gesloten werkruimten zijn alleen toegankelijk voor teamleden die zich bij de werkruimte hebben aangesloten.
  • Deze werkruimten worden gemarkeerd met een slotsymbool, wat een gesloten werkruimte aangeeft.  

 

Opmerking: Alleen werkruimten waar jij lid van bent of waarvoor je bent uitgenodigd, verschijnen in jouw lijst met borden, zodat alles netjes en overzichtelijk blijft. 

  

Frame_1__10_.png

 

Beperken wie werkruimten kan maken 

Standaard kunnen alle teamleden een werkruimte creëren. Beheerders van het account kunnen vervolgens definiëren wie in staat is om werkruimten te creëren, waardoor een extra niveaucontrole mogelijk is, zodat jouw account te allen tijde overzichtelijk blijft.

Dit kan gedaan worden door naar de avatar te gaan, te klikken op "Admin" en te navigeren naar "Rechten".

Frame_1.png 

Voor meer informatie over andere bord- en kolomrechten, klik je hier

 

Wie kan wat doen in de verschillende werkruimten?

In het volgende gedeelte worden de verschillen tussen elk gebruikersniveau met geavanceerde rechten voor werkruimten opgesplitst:

 

  • Word lid van een open werkruimte

Alle teamleden kunnen dit doen, waaronder beheerders en kijkers, behalve gasten.

 

  • Word lid van een gesloten werkruimte

Alle teamleden kunnen dit doen, waaronder beheerders en kijkers, behalve gasten.

Beheerders kunnen lid worden zonder toegang te vragen, terwijl teamleden en kijkers een verzoek voor deelname moeten indienen.

 

  • Hoofdborden in open werkruimten bekijken

Alle teamleden hebben toegang tot alle hoofdborden in alle open werkruimten. Voor werkruimten waar ze zich bij hebben aangesloten, zien teamleden alle hoofdborden in hun lijst met borden. Ze hebben echter nog steeds toegang tot andere hoofdborden in open werkruimten via 'Bolt Switch' en 'Alles doorzoeken'.

 

  • Hoofdborden bekijken in gesloten werkruimte

Alle teamleden die zich bij de werkruimte hebben aangesloten, hebben toegang tot alle hoofdborden in gesloten werkruimten, evenals andere teamleden die zich op dat specifieke bord hebben geabonneerd.

 

  • Privé-/deelbare borden in open en gesloten werkruimten bekijken

Alleen teamleden die op dat specifieke bord zijn geabonneerd, hebben toegang tot deze borden. Gasten hebben alleen toegang tot de deelbare borden waarvoor ze zijn uitgenodigd in zowel open als gesloten werkruimten.

 

Opmerking:  Beheerders hebben geen toegang tot privé-/deelbare borden waarvoor ze niet zijn uitgenodigd. Om toegang te krijgen, kunnen ze eigenaar worden van deze borden.  Voor meer informatie, klik hier

 

 

 Hoe neem je deel aan of verlaat je een werkruimte?

Deelnemen aan een werkruimte kan door op de naam van de werkruimte te klikken en vervolgens op "Lid worden" in de rechterbovenhoek te klikken. Gesloten werkruimten hebben de optie "Verzoek om lid te worden", wat de eigenaar van de werkruimte een verzoek zal sturen om dit goed te keuren.

Zodra je lid bent geworden van de werkruimte, kun je de ruimte verlaten met dezelfde knop.

Frame_1__4_.png

 

 

Hoe kan ik gebruikers in mijn werkruimte beheren?

Door op de naam van de werkruimte te klikken, kunnen eigenaren van de werkruimte alle teamleden zien die lid zijn geworden van de werkruimte en toegang hebben tot de verschillende borden. 

Ze kunnen vervolgens gebruikers verwijderen of toevoegen om de relevante teamleden op de hoogte te houden.

image_22.png

Voor meer informatie over andere bord- en kolomrechten, klik je hier

 

Wie kan borden verplaatsen tussen verschillende werkruimten?

Alleen bordeigenaren en beheerders van het account kunnen borden verplaatsen naar werkruimten waar ze zelf deel van uitmaken.

Door hoofdborden van een gesloten naar een open werkruimte te verplaatsen, wordt de inhoud ervan toegankelijk voor alle teamleden in het account. Door hoofdborden van een open naar een gesloten werkruimte te verplaatsen, wordt deze alleen toegankelijk voor teamleden die deel uitmaken van die desbetreffende werkruimte.

 

move.png

 

Hoe kan ik een werkruimte aanpassen?

De eigenaar van de werkruimte kan de werkruimte aanpassen om het persoonlijker te maken en zo de aard van het team te weerspiegelen. 

Het aanpassen van de omslagfoto kan worden gedaan door op de naam van de werkruimte te klikken en vervolgens op "Voeg omslag toe" te klikken in de rechterbovenhoek. Om de achtergrondkleur en het pictogram van de werkruimte aan te passen, klik je op "Bewerken" bij de avatar van de werkruimte.

Deze aangepaste pictogrammen verschijnen op de bordenlijst, waardoor het gemakkelijker dan ooit is om door verschillende werkruimten te gaan en samen te werken met andere teams.

workspace__3_.gif

 

  

Heb je nog vragen? Laat het ons weten op [email protected] en we helpen je graag :)