Microsoft Teams integratie

Met onze splinternieuwe MS Teams integratie kun je nu updates, nieuwe items en wijzigingen van een specifiek item direct omzetten naar berichten in MS Teams, zodat iedereen altijd voorzien is van de meest recente informatie. Zo kan je hele team op beide platformen werken en altijd op de hoogte blijven!

Hoe voeg je het toe aan je workflow?

Stap 1

Om een integratie toe te voegen ga je naar het bord waar je deze voor wilt aanmaken en klik je op de knop "Integraties" aan de rechter bovenkant van het scherm:

Eenmaal op de pagina zie je alle geweldige apps die je kunt integreren. Ga je gang en selecteer "MS Teams":

Stap 2

Zodra je op de MS Teams integratiebanner klikt, vind je de recepten die de integratie biedt:

• Wanneer datum is bereikt, stuur melding naar team in kanaal
  • Wanneer een item is gecreëerd, stuur melding naar team in kanaal
  • Wanneer een status in iets wijzigt, stuur melding naar team in kanaal
  • Wanneer een kolom wijzigt, stuur melding naar team in kanaal
  • Wanneer een update is geplaatst in dit item, stuur dit naar team in kanaal
  • Wanneer een update is geplaatst, stuur het naar team in  kanaal

Selecteer de integratie die je wilt maken.

Stap 3

Wanneer je één van de recepten aanklikt, wordt je gevraagd om je monday.com account te koppelen aan je MS Teams account:

2.pngDan wordt je gevraagd om in te loggen op je MS Teams account.

Ter info:  De MS Teams integratie kan alleen gemaakt worden met de inloggegevens van de Office 365 Global Administrator. De Global Administrator moet deel uitmaken van de teams die je in de integraties wilt hebben en bovendien moet de Administrator deze uitnodiging accepteren. Dit betekent dat het niet genoeg is als je de beheerder toevoegt. De beheerder moet ook de uitnodiging accepteren (De beheerder ontvangt een uitnodiging van MS in zijn/haar e-mail inbox).

Top!🎉 Je hebt je account met succes gekoppeld aan MS Teams. Nu kun je aan de slag met het maken van recepten om efficiënt te communiceren met je team!

Hoe werkt het?

Wanneer je één van de zes recepten gekozen hebt en monday.com hebt geautoriseerd om met MS Teams te integreren, kom je in het integratievenster. Hier kun je je integratie instellen. Je kunt de boodschap aanpassen die in het kanaal naar het MS teams-team wordt verzonden.

Gebruiksvoorbeeld 1: Wanneer een item is gecreëerd, stuur een melding naar team in kanaal

Dit kan handig zijn om op de hoogte te blijven van nieuwe taken en pulsen die aan een groep worden toegevoegd, zodat je direct op de hoogte kan worden gebracht wanneer nieuwe taken aan een bord toegevoegd worden en er zeker van zijn dat het hele team op één lijn zit!  Kies om te beginnen de boodschap die je in MS Teams wilt laten verschijnen. Je kunt deze aanpassen en de gebruikersnaam van de maker, de bordnaam en de itemnaam toevoegen, evenals je aangepaste bericht erover!

Wanneer je klaar bent kies je een kanaal uit je MS Teams account dat je op de hoogte wilt laten brengen van dit bericht.

Ter info:  We hebben een vooraf gedefinieerd meldingsbericht gemaakt dat je kunt gebruiken (in plaats van je eigen aangepaste meldingsbericht)

Gebruiksvoorbeeld 2: Wanneer een status wijzigt naar iets anders, stuur melding in kanaal

Dit is erg nuttig om op de hoogte te blijven van de voortgang van je projecten en taken. Je kunt diegenen die moeten weten wanneer iets vastloopt of klaar is, informeren zonder dat je het ze hoeft te vragen of er een vergadering voor in hoeft te plannen. Leun achterover in de wetenschap dat wanneer een update geplaatst is je volledige team op de hoogte gebracht wordt!

Kies eerst de status die je wilt volgen:

Kies vervolgens de status waarvan je bij wijzigingen op de hoogte gebracht wilt worden, of kies alles om overal van op de hoogte te blijven.

Wanneer je een persoonlijk bericht hebt gemaakt en je gewenste kanaal in Teams hebt gekozen ben je helemaal klaar!

Dit is de manier waarop het bericht wordt weergegeven in MS Teams, zodat je weet dat het afkomstig is van monday.com:

Dit helpt teams ontzettend om efficiënt en nauw samen te werken aan projecten, vooral wanneer er veel beheerders van taken en afhankelijkheden zijn.

Microsoft Teams App

Naast de Microsoft Teams integratie kun je ook de Microsoft Teams App gebruiken. Je vraagt je misschien af wat het verschil tussen deze twee is? Blijf lezen om er achter te komen 👇

• Microsoft Teams App

Met de Microsoft Teams App kun je elk monday.com bord direct toevoegen aan je Microsoft Teams kanalen. Met deze App kun ook aanpassen welke meldingen van je monday borden je wilt ontvangen. Deze meldingen worden alleen naar je verzonden via de monday chatbot.

• Microsoft Team integratie

Met de Microsoft Teams integratiekun je specifieke acties activeren wanneer aan een voorwaarde wordt voldaan. In tegenstelling tot de Microsoft Teams App worden geactiveerde meldingen met de Microsoft integratie naar het hele kanaal verzonden.

Bekijk voor meer informatie over onze Microsoft Team App dit artikel

Meer hulp

Wanneer je hulp nodig hebt bij het bouwen van je eigen integraties bieden we de mogelijkheid tot betaalde assistentie via ons netwerk van gecertificeerde monday.com partners. Wanneer je hier interesse in hebt kan je dit formulier invullen, waarna we zo snel mogelijk contact met je opnemen!

If you have any questions, please reach out to our team by using our contact form. We're available 24/7 and happy to help!