Zoom integratie

Zoom is een online communicatieplatform waarmee je jouw vergaderingen overal kunt houden! Nu kun je er met onze gloednieuwe Zoom integratie zelfs voor zorgen dat je altijd verbonden blijft! Deze integratie stelt je in staat om inzichten te verwerven en alle informatie die je nodig hebt van de online vergaderingen die je hebt gehad, rechtstreeks te verzamelen in je monday.com account.

Hoe voeg je het toe aan je workflow?

Stap 1

Om een integratie toe te voegen ga je naar het bord waar je deze voor wilt aanmaken en klik je op de knop "Integraties" aan de rechter bovenkant van het scherm:

Eenmaal op de pagina zie je alle geweldige apps die die je kunt integreren. Ga je gang en selecteer "Zoom":

Stap 2

Zodra je op de Zoom integratiebanner klikt, vind je het recept dat de integratie biedt:

• Maak bij het hosten van een vergadering in Zoom een item aan en synchroniseer alle details uit de vergadering.
  • Maak bij het maken van een vergadering in Zoom een item aan.
  • Wanneer iemand deelneemt aan een vergadering voordat de host er is, wordt er iemand op de hoogte gesteld.
  • Wanneer een deelnemer op een host wacht voor een vergadering, wordt er iemand op de hoogte gesteld.

Opmerking: Houd er rekening mee dat deze integratie alleen Zoom vergaderingen ondersteunt waarvan jij de maker bent.

Stap 3

Zodra je op het recept klikt, wordt je gevraagd om je monday.com account te verbinden met je Zoom account:

Vervolgens wordt je gevraagd om in te loggen met de inloggegevens van je Zoom account, zoals hieronder is weergegeven:

Yes! 🎉  Je bent verbonden met je Zoom account. Laten we de boel eens een fijne boost geven.

Stap 4

Nadat je het recept hebt gekozen en je token hebt ingevoegd, kom je in het integratievenster. Hier kun je de automatisering instellen.

Opmerking:  Houd er rekening mee dat webinars momenteel niet worden ondersteund door de integratie.

Ondersteunde Zoom-kolommen

Momenteel wordt de volgende vergaderingsinformatie van Zoom ondersteund door onze monday.com integratie:

• Werkelijke duur
  • Werkelijke eindtijd
  • Werkelijke starttijd
  • Host
  • Host e-mail
  • URL voor deelname
  • Agenda voor de vergadering
  • Vergadering ID
  • Naam van vergadering
  • Type vergadering
  • Deelnemers
  • Aantal deelnemers
  • Opnames
  • Geplande duur
  • Geplande starttijd
  • Tijdzone

De volgende informatie wordt met enkele beperkingen ondersteund:

• Opnames - Alleen ondersteund voor betaalde accounts. Zorg ervoor dat de beheerder cloudopnames heeft ingeschakeld.
  • Deelnemersgegevens - Alleen ondersteund voor Zoom Pro accounts en hoger.
Opmerking:  Momenteel wordt de chatbox voor vergaderingen niet ondersteund. Dit is iets dat we in de nabije toekomst willen implementeren, dus houd dat zeker in de gaten!

Gebruikssituaties

• Use case 1: Maak een item aan wanneer je een vergadering in Zoom hebt.

Deze integratie is super handig om je vergaderingen bij te houden en alle relevante inzichten op één plek te krijgen. Om te starten breng je simpelweg alle gegevens in elke kolom in kaart, zoals hieronder:

Zodra je klaar bent, klik je op 'Toevoegen aan bord'.That's it! De integratie is nu toegevoegd aan je bord!  🎉

• Use case 2: Wanneer je een vergadering in Zoom host, maak je een item aan en synchroniseer je de details van de vergadering

Deze integratie zal je automatisch relevante inzichten geven van de vergaderingen die je host. Om te starten, kies je welke vergadering(en) je aan het bord wilt toevoegen:

Vervolgens selecteer je welke gegevens aan elke kolom worden toegewezen:

Het in kaart brengen van de data is een belangrijk onderdeel van het proces. Hier kun je kiezen welke inzichten je van je vergadering wilt verkrijgen. Het kan het aantal deelnemers zijn, de werkelijke duur en veel meer!

Als je klaar bent, klik je op 'Toevoegen aan bord'. That's it! De integratie is nu toegevoegd aan je bord!  🎉

Tip: Je kunt vervolgens beide recepten gebruiken om afzonderlijk in elke vergadering te duiken, elke vergadering te bekijken en te analyseren en alles op één centrale locatie op te slaan.  Zorg er in dat geval wel voor dat de itemtoewijzing van beide recepten identiek is zodat je alle gewenste informatie kunt zien :)

Zoom integratiekolom

Wanneer je selecteert welke gegevens in elke kolom worden toegewezen, wordt de integratiekolom automatisch toegevoegd met de tip die het kolomdoel uitlegt, zodat de verbinding tussen de parameters in beide apps wordt behouden:

Belangrijke opmerking 💡

Houd er rekening mee dat we de afgelopen dagen verbeteringen hebben aangebracht in onze Zoom integratie! Door deze verbeteringen kun je problemen ondervinden met de huidige verbinding tussen monday.com en Zoom.

Om deze problemen te voorkomen, kun je de verbinding tussen monday.com en Zoom vernieuwen door de onderstaande stappen te volgen:

1. Klik op het integratietabblad

2. Klik op "bord integraties"

3. Klik op het "plug in"-teken

4. Kies "gebruik een ander account" - Hier kun je hetzelfde Zoom account kiezen. Deze actie vernieuwt simpelweg                    de verbinding.

That's it! :)

De verbinding verwijderen

Volg deze stappen om de verbinding tussen monday.com en Zoom te verwijderen:

1. Log in op je Zoom account en navigeer naar de Zoom App Marketplace.
  2. Klik op Beheer > Geïnstalleerde apps of zoek naar de monday.com app. mceclip0.png
  3. Klik op de monday.com app.
  4. Klik op verwijderen. mceclip2.png

Wat komt hierna?

Binnenkort kun je een Zoom vergadering starten vanaf je eigen monday.com bord! Je kunt ook een melding ontvangen zodra jouw deelnemers bij de vergadering arriveren en de deelnemerslijst toewijzen aan een personenkolom op je bord. Daarnaast voegen we ondersteuning toe voor webinars en vergaderingen! Stay tuned 🎉

Meer hulp

Wanneer je hulp nodig hebt bij het bouwen van je eigen integraties bieden we de mogelijkheid tot betaalde assistentie via ons netwerk van gecertificeerde monday.com partners. Wanneer je hier interesse in hebt kan je dit formulier invullen, waarna we zo snel mogelijk contact met je opnemen!

En als je vragen hebt over dit of iets anders in dit artikel, neem dan gerust contact met ons klantsuccesteam op via [email protected]