De bordfilters

Een snelle, eenvoudige manier om de meest relevante taken recht voor je te zien, is nu mogelijk d.m.v. zoeken/bord filteren. Dit filter is een geweldige manier om specifieke dingen in je bord te beperken. Super handig als je een lang bord vol met informatie hebt (want wie houdt er nou van scrollen?!). Dit artikel behandelt alle basisprincipes van filteren binnen een bord.

Hoe werkt het?

Je vindt het zoeken / bord filteren bovenaan elk van je borden aan de rechterkant, zoals hieronder:

Typ een trefwoord in het filter. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Laten we zeggen dat we op zoek zijn naar het woord "vastgelopen". Et voilà!

Het filter toont je alle items, kolommen en groepen die dit woord bevatten.

Filter mijn eigen taken

Je kunt je eigen taken of die van je teamleden filteren door op het persoonspictogram te klikken zoals hieronder:

Filter per kolom

Je kunt ook het hamburgermenu aan de rechterkant van je zoekbalk gebruiken om op elke gewenste kolom te filteren. Je kunt je bord zelfs filteren op basis van meerdere criteria. Laten we zeggen dat ik bijvoorbeeld alle items wil zien die aan mijzelf zijn toegewezen en waarvan de status is voltooid. Ik klik op mijn foto en vervolgens klik ik op de status 'klaar' in de filters zoals hieronder:

Hiermee worden alle items weergegeven waaraan ik ben toegewezen en die ik heb voltooid.

Selecteer alle opties "behalve"

Met deze geweldige functionaliteit kun je alles selecteren, behalve het item waarop je hebt geklikt. Hoe werkt het?

1. Druk op Shift op je toetsenbord (dit is een belangrijke stap, sla dit niet over)
  2. Houd Shift ingedrukt en klik op het item dat je wilt uitsluiten.

Et voila!

Je filters opslaan

Het opslaan van je filters is een geweldige manier om met slechts enkele klikken toegang te krijgen tot wat je wilt zien. Laten we zeggen dat ik alle items wil zien die aan mijzelf zijn toegewezen en dat ik dit filter wil opslaan.

• Stap 1 - Pas je filter toe

In dit voorbeeld wil ik alleen de bugs zien die ik heb gemeld.

Opmerking: Je kunt dit ook doen vanuit het geavanceerde filtervenster

• Step 2 - Sla je filter op

Klik op "opslaan als nieuwe weergave" (dit wordt blauw nadat je op een persoon klikt). Hiermee wordt een nieuwe gefilterde bordweergave gecreëerd.

• Step 3 - Hernoem je filter

Geef je filter een naam om uit te leggen wat de weergave vertegenwoordigt:

Je hebt vanuit dit vervolgkeuzemenu toegang tot al je opgeslagen filters:

Van daaruit kun je jouw filters bewerken, verwijderen of gewoon teruggaan naar de oorspronkelijke weergave (zonder filters) door op "Hoofdtabel" te klikken.

Filter je filters!

Eén filter is nooit genoeg😊 Je kunt je filters ook filteren door de "zoekweergave" balk te gebruiken, zoals hieronder:

Kan ik specifieke kolommen in mijn bord verbergen?

Naast het toevoegen van filters aan je bord, bieden we je ook de geweldige mogelijkheid om kolommen te verbergen. Hierdoor kun je in één oogopslag precies zien wat je nodig hebt. Bekijk dit artikel om te leren hoe het werkt.

Als je nog vragen hebt over het bordfilter, neem dan contact met ons op via [email protected]