Welke gebruikersniveaus zijn er binnen mijn account?

Dit artikel behandelt het verschil tussen de verschillende gebruikersniveaus binnen je monday.com account. Lees verder om er meer over te weten te komen.¬†ūüĎá

Wat is een beheerder?

Om het eenvoudig uit te leggen is een beheerder een soort supergebruiker met superveel macht binnen monday.com. Maar even zonder gekheid... de beheerder heeft de mogelijkheid om het volledige account te overzien en alles te beheren, van gebruikers en borden tot beveiliging en facturering. Hierdoor kan één (of meerere, indien gewenst) teamlid zijn of haar team effectief en veilig beheren. Bekijk dit artikel om meer te weten te komen over wat een beheerder is en hoe je er eentje toevoegt.

Wat zijn teamleden?

Teamleden zijn je teamgenoten of medewerkers binnen jouw afdeling of organisatie met wie je dagelijks werkt! Ze kunnen alle informatie op hoofdborden bekijken en uitgenodigd worden om eenvoudig samen te werken op zowel deelbare- als privéborden.

Er zijn twee soorten teamleden: leden en kijkers.

Wat zijn leden?

Een lid is een type teamlid dat bewerkingsrechten heeft. Lees verder voor meer informatie over wat teamleden kunnen doen:

Wat kan een lid doen?

Een lid kan het volgende doen (net als de beheerder uiteraard):

• Een bord cre√ęren en bewerken
  • Items cre√ęren en bewerken
  • Mappen cre√ęren en bewerken
  • Andere leden uitnodigen voor een bord
  • Alle hoofdborden bekijken
  • Uitgenodigd worden voor deelbare borden of priv√©borden
  • Zijn of haar profiel bewerken
  • Communiceren en bijlagen toevoegen¬†¬†

Hoeveel leden kan ik uitnodigen voor mijn account?

Het aantal leden dat je kunt uitnodigen, is afhankelijk van het abonnement dat je hebt. Als je bijvoorbeeld het standaard abonnement met 10 gebruikers hebt, betekent dit dat je maximaal 10 leden kunt uitnodigen. Voor meer informatie over de tarieven kun je dit artikel bekijken.

Wat zijn kijkers?

Kijkers zijn een ander type gebruiker dat je kunt uitnodigen voor je monday.com account. Net als teamleden hebben ze toegang tot de hoofdborden en tot de deelbare borden of privéborden die je besluit met ze te delen. Het verschil is dat kijkers  alleen borden kunnen bekijken, zonder dat ze ook maar iets kunnen bewerken.

Wat kan een kijker doen?

In tegenstelling tot de teamleden kunnen kijkers informatie alleen bekijken. Ze kunnen niets bewerken, behalve hun profiel.

Een kijker kan:

• Alle borden in het hoofdbordengedeelte bekijken
  • Een item openen en de updates lezen
  • Uitgenodigd worden voor deelbare borden of priv√©borden
  • Zijn of haar profiel bewerken
  • Nieuwe kijkers uitnodigen (tenzij de beheerder deze instelling blokkeert)¬†
  • De bordweergaven openen¬†
  • Aan een item worden toegewezen
  • Worden toegevoegd aan een team¬†
  • Borden exporteren naar Excel

Een kijker kan niet:

• Borden cre√ęren of verwijderen
  • Wijzigingen aanbrengen aan de inhoud van een bord
  • Wijzigingen aanbrengen aan de structuur van een bord
  • De instellingen van een bord wijzigen
  • Updates toevoegen aan een item of een update liken die door iemand anders is geplaatst
  • Worden toegewezen als eigenaar van een bord
  • Een gast uitnodigen op je deelbare bord
  • Een team cre√ęren

Zo ziet een kijkersprofiel eruit:

Let op de mededeling in de rechter bovenhoek waarin wordt uitgelegd dat de kijker de informatie "alleen kan bekijken".

Hoeveel kijkers kan ik uitnodigen voor mijn account?

Je kunt een onbeperkt aantal kijkers uitnodigen, ongeacht het abonnement dat je hebt. Kijkers tellen niet mee voor de facturatie. Kijkers kunnen zelf ook andere kijkers uitnodigen om het account in te zien, tenzij de beheerder van dit account deze optie heeft uitgezet.

Wat zijn gastgebruikers?

Gastgebruikers zijn gebruikers die geen onderdeel zijn van je team, zoals een leverancier, een klant, een freelancer of een consultant.

Gastgebruikers moeten een e-mail domein hebben dat afwijkt van het domein dat voor jouw bedrijf wordt gebruikt. Gasten kunnen uitsluitend uitgenodigd worden voor deelbare borden en kunnen derhalve GEEN informatie van hoofd- of privéborden bekijken. Deze fantastische optie geeft je de mogelijkheid om veilig samen te werken met gasten, terwijl de veiligheid van de informatie op hoofd- en privéborden gewaarborgd is.

Voor meer informatie over gasten en tarieven kun je dit artikel bekijken

Wat zijn abonnees?

Abonnees zijn beheerders, teamleden en gasten die een bord volgen. Elke keer dat er een update wordt geplaatst verschijnt deze in de inbox van iedere abonnee van dat bord. Bekijk voor meer informatie hierover dit artikel.

Wat zijn bordeigenaren?

Een bordeigenaar is:

• De persoon die het bord gemaakt heeft;
  • Een abonnee van het bord die door de maker van het bord tot mede-eigenaar is benoemd.¬†

Bordeigendom is een belangrijke functie bij het instellen van beperkingen op borden, zoals het instellen van de alleen-lezen functie voor niet-eigenaren. Dit kan gedaan worden via de bordrechten, te vinden in het menu. Je kunt hier meer lezen over het instellen van bordrechten.

Ter info: Alleen beheerders of leden kunnen bordeigenaar zijn. Gasten en kijkers kunnen geen eigenaar van een bord worden.

Als je vragen hebt over wat er in dit artikel beschreven is kan je altijd contact opnemen met ons klantsuccesteam via¬†[email protected].