Wat zijn de gebruikersniveaus in mijn account?

Dit artikel behandelt het verschil tussen de verschillende gebruikersniveaus binnen je monday.com account. Lees verder om er meer over te weten te komen. 👇

Wat is een beheerder?

Eenvoudig gezegd, is een beheerder een soort supergebruiker met coole monday.com superkrachten. Maar even zonder gekheid... de beheerder heeft de mogelijkheid om het volledige account te overzien en alles te beheren, van gebruikers en borden tot beveiliging en facturering. Hierdoor kan één teamlid (of meer als je daarvoor kiest) zijn/haar team effectief en veilig beheren. Bekijk dit artikel voor meer informatie over wat een beheerder is en hoe je er een toevoegt.

Wat zijn teamleden?

Teamleden zijn je teamgenoten of medewerkers op je afdeling of in je organisatie met wie je elke dag werkt! Ze kunnen alle informatie op hoofdborden bekijken en uitgenodigd worden om eenvoudig samen te werken op zowel deelbare als privéborden.

Er zijn twee soorten teamleden: leden en kijkers. Bekijk voor meer informatie over de twee soorten teamleden ons Wat zijn teamleden? artikel of lees het volgende deel voor een korte samenvatting.

Wat zijn leden?

Een lid is een type teamlid dat bewerkingsrechten heeft. Lees verder voor meer informatie over wat teamleden kunnen doen:

Wat kan een lid doen?

Een lid kan het volgende doen (net als de beheerder uiteraard):

• Een bord creëren en bewerken
  • Items creëren en bewerken
  • Mappen creëren en bewerken
  • Andere leden uitnodigen voor een bord
  • Alle hoofdborden bekijken
  • Uitgenodigd worden voor deelbare borden of privéborden
  • Zijn of haar profiel bewerken
  • Communiceren en bijlagen toevoegen

Hoeveel leden kan ik uitnodigen voor mijn account?

Het aantal leden dat je kunt uitnodigen, is afhankelijk van het abonnement dat je hebt. Als je bijvoorbeeld het standaard abonnement met 10 gebruikers hebt, betekent dit dat je maximaal 10 leden kunt uitnodigen. Voor meer informatie over de tarieven kun je dit artikel bekijken.

Wat zijn kijkers?

Kijkers zijn een ander type gebruiker dat je kunt uitnodigen voor je monday.com account. Net als teamleden hebben ze toegang tot de hoofdborden en tot de deelbare borden of privéborden die je besluit met ze te delen. Het verschil is dat kijkers  alleen borden kunnen bekijken, zonder dat ze ook maar iets kunnen bewerken.

Wat kan een kijker doen?

In tegenstelling tot de teamleden kunnen kijkers informatie alleen bekijken. Ze kunnen niets bewerken, behalve hun profiel.

Een kijker kan:

• Alle borden in het hoofdbordengedeelte bekijken
  • Een item openen en de updates lezen
  • Binnen een bord zoeken of filteren
  • Uitgenodigd worden voor deelbare borden of privéborden
  • Zijn of haar profiel bewerken
  • Nieuwe kijkers uitnodigen (tenzij de beheerder deze instelling blokkeert)
  • De bordweergaven openen
  • Aan een item worden toegewezen
  • Worden toegevoegd aan een team
  • Borden exporteren naar Excel

Een kijker kan niet:

• Borden creëren of verwijderen
  • Wijzigingen aanbrengen aan de inhoud van een bord
  • Wijzigingen aanbrengen aan de structuur van een bord
  • De instellingen van een bord wijzigen
  • Updates toevoegen aan een item of een update liken die door iemand anders is geplaatst
  • Zichzelf en anderen op een item/bord abonneren
  • Worden toegewezen als eigenaar van een bord
  • Een gast uitnodigen op je deelbare bord
  • Een team creëren

Zo ziet een kijkersprofiel eruit:

image_1.pngKijkers hebben een klein oogpictogram naast hun avatar en er staat "Kijker" linksonder op hun scherm om aan te geven dat ze een alleen bekijken-account hebben.

Hoeveel kijkers kan ik uitnodigen voor mijn account?

Je kunt een onbeperkt aantal kijkers uitnodigen, ongeacht het abonnement dat je hebt. Kijkers tellen niet mee voor de facturatie. Kijkers kunnen zelf ook andere kijkers uitnodigen om het account in te zien, tenzij de beheerder van dit account deze optie heeft uitgezet.

Wat zijn gastgebruikers?

Gastgebruikers zijn gebruikers die geen onderdeel zijn van je team, zoals een leverancier, een klant, een freelancer of een consultant.

Gastgebruikers moeten een e-mail domein hebben dat verschilt van het domein dat jouw bedrijf gebruikt. Gasten kunnen alleen worden uitgenodigd voor deelbare borden en functioneren als zodanig als leden op deelbare borden. Ze zullen GEEN informatie kunnen zien op hoofd- of privéborden. Deze fantastische optie geeft je de mogelijkheid om veilig samen te werken met externe personen, terwijl de veiligheid van de informatie op hoofd- en privéborden gewaarborgd is.

Lees dit artikel voor meer informatie over wat gasten op je account kunnen doen.

Wat zijn abonnees?

Abonnees zijn beheerders, teamleden en gasten die een bord volgen. Elke keer dat er een update wordt geplaatst verschijnt deze in de inbox van iedere abonnee van dat bord. Bekijk voor meer informatie hierover dit artikel.

Wat zijn bordeigenaren?

Een bordeigenaar is:

• De persoon die het bord gemaakt heeft;
  • Een abonnee van het bord die door de maker van het bord tot mede-eigenaar is benoemd.

Bordeigendom is een belangrijke functie bij het instellen van beperkingen op borden, zoals het instellen van de alleen-lezen functie voor niet-eigenaren. Dit kan gedaan worden via de bordrechten, te vinden in het menu. Je kunt hier meer lezen over het instellen van bordrechten.

Ter info: Alleen beheerders of leden kunnen bordeigenaar zijn. Gasten en kijkers kunnen geen eigenaar van een bord worden.

Als je vragen hebt, neem dan contact op met ons team via ons contactformulier. We zijn 24/7 bereikbaar en helpen je graag verder!🙂