Biedt monday.com sjablonen aan?

Er zijn een aantal vooraf gemaakt en volledig aanpasbare sjablonen waar je uit kunt kiezen elke keer dat je een nieuw bord in je account maakt. Of je nu op zoek bent naar een volledige workflow "oplossing", een bord speciaal gemaakt voor jouw sector of simpelweg een kant-en-klaar bord om je leven wat makkelijker te maken, wij hebben het voor je! Volg simpelweg de onderstaande stappen om ze te openen 😊

Een sjabloon kiezen

Klik om een nieuw bord met een van onze sjablonen toe te voegen op de knop "Toevoegen" helemaal boven aan de werkruimte waar je in werkt. Klik op "Kies uit sjablonen", dan kun je of een populair sjabloon kiezen uit de suggesties in het uitklapmenu of klikken op "Bekijk meer sjablonen" om het sjablooncentrum te bezoeken!

Nu kun je door alle sjablonen in het sjablooncentrum bladeren. Het deelvenster links van het midden is een menu met alle verschillende categorieën of sectoren waar we onze sjablonen in onderverdelen. Er is ook een "Aanbevolen voor jou" gedeelte met sjablonen waarvan we op basis van je account denken dat ze nuttig voor je kunnen zijn!

Als je een sjabloon gekozen hebt, kun je er met de muis over bewegen en op "Gebruik" klikken om het meteen toe te voegen of je kunt het bekijken en er meer informatie over krijgen voordat je het aan je account toevoegt door op "Voorbeeld" te klikken.

Het voorbeeld laat je zien hoe veel andere team dit sjabloon gebruiken, geeft je een korte beschrijving van de workflow waarvoor het bedoeld is en laat je weten met welke integraties het compatibel is! Rechts van sommige van onze meer complexe sjablonen zul je een aantal afbeeldingen en videos zien die een aantal van de weergaven, automatiseringen en kolommen bespreken die in dat sjabloon voorkomen. Vaak zit er een korte video bij om je te helpen ontdekken hoe je door het sjabloon kunt navigeren! Als je klaar bent, klik dan op "Sjabloon gebruiken" in de rechterbovenhoek om het aan je account toe te voegen!

Als je een sjabloon hebt toegevoegd, ben je klaar om het te gaan aanpassen. Je kunt de naam van je items, groepen en kolommen eenvoudig bewerken volgens jouw behoeften en toevoegen wat je verder maar wilt!

Een oplossing toevoegen

Oplossingen zijn bundels sjablonen die samenwerken om de perfecte vooraf voorbereide workflow te creëren! Ze bevatten meestal twee of drie verbonden borden compleet met vooraf ingestelde automatiseringen, weergaven, en meer! Je kunt geïntegreerde oplossingen vinden tussen alle andere sjablonen in het sjablooncentrum. Het enige verschil is dat ze, als ze worden toegevoegd, allemaal netjes in een map bij elkaar staan in je werkruimte.

Er zitten bijna altijd veel schermafbeeldingen, beschrijvingen en video's bij die uitleggen hoe je het meeste uit je oplossing kunt halen, dus bekijk zeker het voorbeeld in het sjablooncentrum om er alles over te ontdekken!

Je eigen bordsjabloon maken

Ter info:  Deze functie is beschikbaar in het Standaard abonnement en hoger.

Je kunt nu je favoriete borden met slechts een paar klikken omzetten in sjablonen voor je account! Klik als je bord bekijkt op het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek van je scherm. Selecteer "Meer acties" en dan "Opslaan als sjabloon".

Als je klaar bent, zie je links van je bordnaam een stafje dat aangeeft dat je bord een sjabloon is. ⭐️

Ter info:  Om je eigen sjabloon te maken, moet je ervoor zorgen dat de rechten van je borden zijn ingesteld op "alles bewerken" en dat je bord een hoofdtabel is (en niet een ander soort bordweergave).

Onthoud dat wanneer je dit bord bewerkt, verwijdert of archiveert, dit ook gevolgen zal hebben voor het sjabloon. Alleen bordeigenaren kunnen het sjabloon veranderen. Overige gebruikers kunnen het gebruiken, maar hebben niet de mogelijkheid om de structuur of inhoud te wijzigen.

Aangepaste sjablonen, automatiseringen en integraties

Als het bord dat je instelt als aangepast sjabloon automatiseringen bevat, worden de automatiseringen die zijn ingeschakeld, overgenomen op elk nieuw bord dat met dat sjabloon wordt gemaakt. Je kunt controleren of een automatisering is ingeschakeld in het automatiseringscentrum van het bord.

De enige uitzondering zijn automatiseringsrecepten van het ene bord naar het andere. Deze worden niet overgenomen. Hoewel automatiseringen kunnen worden overgenomen, wordt een integratie op je bord niet overgenomen. Je zult vanaf het begin integraties moeten instellen op het bord dat met het sjabloon is gemaakt.

Toegang tot je aangepaste sjablonen

Als je aangepaste sjablonen hebt gemaakt, kun je deze rechtstreeks vanuit het sjablooncentrum openen! Volg de stappen in het eerste deel van dit artikel om het sjablooncentrum te openen en ga dan naar het linkerdeelvenster. Rechts onder "Aanbevolen voor jou" en "Bouw je eigen" vind je een map met alle aangepaste sjablonen in je account! Dit betekent dat je hier niet alleen de sjablonen ziet die jij gemaakt hebt, maar ook de sjablonen die je teamgenoten hebben gemaakt. Let erop dat dit gedeelte geen vooraf gemaakt beschrijving of afbeeldingen van het sjabloon bevat, omdat die elk je eigen aangepaste creatie zijn!

Kies het sjabloon van je keuze door op "Gebruik" te klikken en je bent klaar om te beginnen!

Tip: Als je recent een nieuw aangepast sjabloon hebt gemaakt en dat niet ziet in je sjablooncentrum, probeer dan de pagina te vernieuwen!

Als je het voorbeeld van een accountsjabloon bekijkt, zie je details zoals de maker van het sjabloon, de werkruimte waarin het sjabloon gemaakt is en de datum dat het voor het laatst is bijgewerkt.

Ter info: Als een sjabloon bij een gesloten werkruimte hoort, zal deze alleen zichtbaar zijn voor leden van die werkruimte. Alle sjablonen waartoe je toegang hebt, kunnen echter worden gebruikt in elke werkruimte, ongeacht de werkruimte waarin ze oorspronkelijk gemaakt zijn!

Een bord uit de sjabloonlijst verwijderen

Om een bord uit je lijst met sjablonen te verwijderen, klik je op de menuknop (de drie bolletjes) aan de rechterkant van je bord. Kies dan voor "Meer acties" en klik vervolgens op "Verwijderen uit sjablonen".

Een kolomsjabloon maken

Ter info:  Deze functie is beschikbaar voor het Enterprise abonnement

Je kunt specifieke kolommen van je bord als sjabloon toevoegen. Laten we zeggen dat we een evenementenbedrijf leiden. We gebruiken een statuskolom met veel verschillende labels voor elk soort evenement:

Om een kolom als sjabloon op te slaan, klik je op de pijl rechts van de kolomtitel en selecteer je "Kolom opslaan als sjabloon".

Dan geef je jouw kolom een naam en voeg je een beschrijving toe:

Als dat klaar is, sla je de kolom op als sjabloon. Je kunt je kolom dan in het kolomcentrum vinden en aan elk van je borden toevoegen!

Dit is heel nuttig als je een kolom hebt met veel verschillende labels of vervolgkeuzemenu's!

Een sjabloon gebruiken op je mobiele app

Sjablonen zijn niet alleen voor je browser of bureaublad - je kunt bordsjablonen nu direct vanuit je mobiele app gebruiken!

Klik eerst op het blauwe '+' pictogram in de hoek rechtsonder in je scherm zoals je doet om een nieuw bord te maken:

Nu kun je kiezen uit een van onze vooraf gemaakte sjablonen of je eigen sjabloon maken! Blader door de sjablonen om te zien welke soorten borden je kunt maken!

Bekijk dit artikel voor meer informatie!

Als je vragen hebt, neem dan contact op met ons team via ons contactformulier. We zijn 24/7 bereikbaar en helpen je graag verder!🙂