Hoe werken notificaties?

Er zijn 4 verschillende plaatsen waar je notificaties van monday.com kunt ontvangen: de inbox, het bel-icoon, je e-mailadres en via je mobiele telefoon. Lees verder om beter te begrijpen hoe het werkt.

De inbox

De inbox is waar je alle updates van borden waar je op geabonneerd bent ziet, ook wanneer je niet specifiek vermeld bent in een update of wanneer items aan jou zijn toegewezen. Je kunt het zien als een nieuwsfeed, waar alle berichten van je team op hun specifieke borden getoond worden.

Je kunt de functie "Filteren op bordtype" aan de rechterkant van je account gebruiken om alleen updates van bepaalde borden weer te geven.

Je kunt ook op "Sluit alles" klikken om alle updates op ieder bord tegelijkertijd te sluiten.

Wanneer je geen updates van een bepaald bord wilt zien kan je je voor dit bord afmelden.

Het bel-icoon 🔔

Je ontvangt notificaties in het bel-icoon wanneer iemand:

• Je heeft benoemd tot beheerder van het account
  • Jou toewijst aan een item in een personenkolom
  • Je heeft genoemd in een update of een reactie op een update
  • Een team waar je deel van uitmaakt heeft genoemd in een update
  • Reageert op een door jou geschreven update
  • Jou abonneert op een item of bord
  • Een item of bord verwijderd waar je op geabonneerd bent
  • Een item of bord archiveert waar je op geabonneerd bent

Je ontvangt eveneens bel-meldingen voor automatiseringen die je op je bord geactiveerd hebt (lees verder om hier meer over te weten te komen).

E-mail notificaties

Waar zijn ze voor bedoeld?

Standaard worden alle e-mailmeldingen ingeschakeld voor elke nieuwe gebruiker, maar je kunt dat wijzigen in je profielinstellingen. Je ontvangt een e-mailmelding wanneer iemand:

• Een item aan je toewijst
  • Antwoord op je update
  • Een item bijwerkt waarvan je de eigenaar bent
  • Een item bijwerkt waarop je bent geabonneerd
  • Antwoord op een gesprek waar je deel van uitmaakt
  • Zich aanmeld nadat je ze hebt uitgenodigd
  • Zich niet aanmeld nadat je ze hebt uitgenodigd
  • Je noemt in een bericht of antwoord
  • Je abonneert op een bord/item/team
  • Zich aangemeld met een e-mailadres van jouw account domein

Naast deze mogelijkheden ontvang je ook meldingen via e-mail voor de automatiseringen op je bord (zie onder). Je kunt ook kiezen of je al dan niet een dagelijks verslag via e-mail wilt ontvangen en dagelijkse e-mails over nieuwe abonnees op items krijgen waar je nog geen update op geschreven hebt.

Hoe wijzig ik mijn e-mail notificaties?

Wanneer je minder e-mails wilt ontvangen en je alle meldingen op één plek wilt houden (of juist exact het omgekeerde en alle monday.com meldingen via e-mail wilt ontvangen) kan je dit eenvoudig instellen en beheren in de "Mijn profiel"-sectie van je avatar!

Volg de volgende stappen om je e-mail notificaties te beheren:

• Klik op je profielfoto (avatar)
  • Klik op je Profiel
  • Klik op "Meldingen"

Meldingen bij automatiseringen en integraties

Meldingen bij automatiseringen

Als je monday.com automatiseringen gebruikt, kun je de bel- en e-mailmeldingen die jij en jouw teamgenoten ontvangen uitbreiden en aanpassen! Stel eenvoudig de trigger in (de actie die moet plaatsvinden) en selecteer wie je ervan op de hoogte wilt brengen. Dit zijn enkele voorbeelden van de meldingen van automatiseringen die je nu kunt creëren op je borden:

• Wanneer een nieuw item is gecreëerd, verwittig iemand uit mijn team
  • Wanneer een nieuw item is gecreëerd, verwittig alle abonnees van het bord
  • Wanneer een kolom verandert, verwittig iemand uit mijn team
  • Wanneer een kolom verandert, verwittig toegewezene
  • Wanneer een status verandert naar iets anders, verwittig iemand uit mijn team
  • Wanneer een status verandert naar iets andersverwittig toegewezene
 Ter info: Deze meldingen worden verzonden naar het bel-icoon, alsook middels e-mail notificatie naar de specifieke ontvanger.

Meer informatie over hoe automatiseringen werken en hoe je ze kunt toevoegen aan je borden lees je hier.

Meldingen bij integraties

Daarnaast kan je ervoor kiezen om monday.com notificaties via SMS te verzenden en ontvangen, ook met behulp van monday.com integraties met Twilio. Je kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

• Wanneer een nieuw item is aangemaakt, stuur SMS naar iemand uit mijn team
  • Wanneer een nieuw item is aangemaakt, stuur SMS naar alle abonnees van het bord
  • Wanneer een kolom verandert, stuur SMS naar iemand uit mijn team
  • Wanneer een kolom verandert, stuur SMS naar toegewezene
  • Wanneer een kolom verandert, stuur SMS naar klant
  • Wanneer een status verandert naar iets anders, stuur SMS naar iemand uit mijn team
  • Wanneer een status verandert naar iets anders, stuur SMS naar toegewezene
  • Wanneer een status verandert naar iets anders, stuur SMS naar klant

Om dit in te stellen heb je nodig:

• Een Twilio account
  • Tenminste 1 betaald telefoonnummer
  • Je account SID en verificatie token.

Meer informatie over het instellen van je Twilio account en automatiseringen vind je hier

Mobiele notificaties

De vierde plek om meldingen te ontvangen is via je mobiele apparaat, door middel van onze iOS- en Android-app. Deze meldingen werken op dezelfde manier als andere app-meldingen die je op je apparaat ontvangt. Pushmeldingen die je op je mobiele apparaat ontvangt, zijn gelijk aan de belmeldingen in je account. Meer informatie over de mobiele apparaten kun je hier vinden.

Wil je echte borden zien waarop andere gebruikers tonen hoe ze communiceren met hun team?

Bezoek monday.com stories om echte verhalen vanuit alle uithoeken van de werkvloer te vinden waarin onze gebruikers uitleggen hoe monday.com ze helpt hun doelen te bepalen en het teamwork te verbeteren.

Als je vragen hebt over wat dan ook in dit artikel, voel je dan vrij om contact op te nemen met ons klantsuccesteam via [email protected]