De kalenderweergave

Je hebt een bord dat bestaat uit alles waar je mee bezig bent. Het is grondig, georganiseerd en gedetailleerd, maar je merkt dat je een beetje overweldigd raakt door het scannen en doordat je alles elke dag opnieuw moet bekijken.  Goed nieuws - dat hoeft nu niet meer! We hebben een bordweergave gemaakt die je bord opsplitst en je items per datum weergeeft - de kalenderweergave!

In één venster kun je alle items zien die er aan zitten te komen zonder te worden afgeleid door de dingen die nog wel even kunnen wachten. De kalenderweergave kan je per maand, week of dag bekijken!

Hoe je het kunt toevoegen

Voeg compatibele gegevens toe

Het is super eenvoudig! Zorg er eerst voor dat je een of meer van deze drie kolommen in je bord hebt staan:

Datum:

Tijdlijn:

Week:

Zodra je alle gegevens in een of meer van deze kolommen hebt ingevuld, ben je klaar om met de weergave aan de slag te gaan!

Tip:  Als je een tijd aan de datumkolom toevoegt, kun je de items per uur bekijken op het tabblad 'Dag' van je kalenderweergave!

Optioneel: voeg een tijd toe

Klik simpelweg op de cel, klik op 'Tijd toevoegen' en voer vervolgens de tijd in waarop je wilt starten aan het item of wanneer je het klaar wilt hebben!

Weergave toevoegen

Selecteer in de linkerbovenhoek van je bord "Weergave toevoegen" en selecteer "Kalender" in het vervolgmenu, zoals we hieronder hebben gedaan:

Opmerking: Wanneer je de kalenderweergave opent, wordt de datum van vandaag altijd blauw gemarkeerd, zodat je altijd kunt zien waar je nu aan toe bent!

Je kalender instellen

Zodra je de kalenderweergave hebt toegevoegd, kun je deze eventueel een andere naam geven. Maak je geen zorgen, als je ervoor kiest om de naam niet te wijzigen, kun je dit altijd later nog doen!

Open de instellingen voor de kalenderweergave door op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van je kalender te klikken:

Vanaf hier kun je aangeven wat je in je agenda wilt weergeven! Je kunt selecteren welke van de compatibele kolommen je in de kalender wilt weergeven! Mijn bord heeft alle 3 de kolommen geselecteerd, maar ik kan filteren wat ik zie door er slechts één of twee te selecteren!

Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat ik een kolom met een tijdlijn van een taak heb, die 14 dagen loopt van begin tot eind, en een aparte kolom heb met een deadline van elke taak. Als ik snel de kalender wil bekijken om te zien wanneer al mijn taken moeten worden uitgevoerd, selecteer ik alleen de datumkolom met de deadlines!

Kleuren op

Je kalender geeft de gebeurtenissen automatisch een kleurcode op basis van de groep waar ze vandaan komen. Als je bijvoorbeeld groene gebeurtenissen ziet, weet je dat ze uit je groene groep komen, en als je paarse gebeurtenissen ziet, weet je dat ze uit je paarse groep komen. Maar je kunt het vervolgkeuzemenu gebruiken om te kiezen welke kleur je ze wilt geven! Je kunt ervoor kiezen om te kleuren op groepen (met de kleuren van je groepen), statuskolom (met de kleuren van je labels) of mensen!

Maand-, week- of dagtabbladen

Je kunt de items in je kalenderweergave per maand, week of dag bekijken. In de onderstaande schermafbeelding bekijk ik het tabblad "Maand" in mijn kalender, zodat ik kan zien welke items ik de komende maand moet voltooien!

Gebruik de pijlen om naar de volgende of vorige maand, week of dag te springen (afhankelijk van welk tabblad je bekijkt). Als je verdwaalt, kun je altijd op de knop 'Vandaag' klikken om terug te gaan naar de datum van vandaag op de kalender!

Gesplitste weergave

Ben je het zat om heen en weer te navigeren tussen je kalenderweergave en je hoofdbordweergave? Dan moet je sowieso eens de Gesplitste weergave proberen! Selecteer 'Gesplitste weergave' in het instellingenpaneel:

En voila! Nu, in plaats van terug te keren naar je hoofdbordweergave om de volledige details van je item te zien, kun je gewoon naar beneden scrollen!

Je kunt altijd op 'Volledig scherm' klikken om terug te schakelen naar de weergave met alleen de kalender.

Je itemkaart bekijken

In plaats van heen en weer te schakelen naar de hoofdbordweergave elke keer als je meer details over een van de items in je kalender wilt zien, kun je nu de itemkaart bekijken! Het enige dat je hoeft te doen, is op het item in de kalender klikken dat je wilt uitbreiden!

Ziet het er niet helemaal goed uit? Dan kun je het vanaf hier bewerken! Verander de informatie in een van de groepen die je in je bord hebt, van status en datum in de groep waartoe het item behoort, en meer!

Zoeken en filteren

Zoeken / bord filteren

Ben je op zoek naar iets specifieks in je kalender en weet je niet meer wanneer de deadline is? Dan kun je ernaar zoeken in het veld 'Zoeken/bordfilter' zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding! Ik typte "Meeting" in de zoekbalk en nu toont mijn kalender me alleen al mijn meetings deze maand!

Personenkolom

Je kunt ook op persoon filteren door op het pictogram van de mensenkolom naast de zoekbalk te klikken! Dit filter toont je alle taken die zijn toegewezen aan de persoon waarop je wilt filteren. Stel dat je al je eigen taken wil zien in plaats van de taken van het hele team. Je kunt dan jezelf selecteren in het mensenkolom-filter en de resultaten worden weergegeven in je kalenderweergave! Je kunt zelfs op 'Opslaan in deze weergave' klikken om van dit filter de standaardinstelling te maken, zodat je deze resultaten kunt zien, elke keer dat je naar je kalenderweergave kijkt!

Filter

Gebruik de 'Filter'-knop om je bord te filteren op elke kolom die je op je bord hebt, waaronder groep, persoon, status, datum en meer! Selecteer simpelweg alle gewenste filters en je kunt zelfs op 'Opslaan in deze weergave' klikken om de resultaten telkens te zien wanneer je de kalenderweergave opent!

Je kalenderweergave delen

Om de kalenderweergave te delen, beweeg je de muisaanwijzer over de plek waar "Kalender" staat in het midden van de weergaven en klik je op de drie stippen. Van daaruit kun je je agenda delen, zoals hieronder wordt weergegeven. ​

Er verschijnt een venster met een deelbare link en insluitcode die je vervolgens naar iedereen kunt sturen!

Leer hier meer over het delen van je bordweergaven.