Wat is mijn week?

"Mijn week" is een handige manier voor jou om alles te zien wat jij en jouw team deze - en volgende week moeten doen, maar ook wat er te laat is. Het werkt door alle taken binnen je monday.com account te verzamelen die deze week uitgevoerd moeten worden. 📆

Hoe werkt het?

Je kunt "Mijn week" vinden in het linkerpaneel van je monday.com account, zoals hieronder:

Deze functie werkt door middel van het verzamelen van alle taken die aan jou en/of je teamleden toegewezen zijn binnen het account. Mijn week werkt met taken die toegewezen zijn middels de personen- en team kolom. Om de functie nog efficiënter te maken raden we aan om een datum- of tijdlijn kolom te gebruiken voor ieder van je taken op je borden.

Wanneer je op "Mijn week" klikt zie je standaard alle taken die voor de huidige week aan jou toegewezen zijn.

Je kunt ook de datum wijzigen door bovenaan de pagina op "vorige" of "volgende" te klikken, zoals hieronder:

Ter info: Iedere sectie kan tot 100 items bevatten die binnen 60 dagen vanaf de huidige week vallen.

Mijn weekinstellingen

• Datumtype

In de instellingen voor "Mijn week" kun je beslissen of je deadlines of taken met data die niet in deadline-modus staan wilt zien. Hiervoor schakel je tussen "enkel deadlines" of "alle datums", zoals hieronder weergegeven.

Om meer te weten te komen over de deadlines kun je dit artikel bekijken.

• Opdrachten zonder datum

We weten dat sommige taken geen datum of deadline vereisen, terwijl je deze in het kader van georganiseerd bezig zijn wel graag in "Mijn week" wilt weergeven. Daarom hebben we deze mogelijkheid als optie toegevoegd! Taken zullen hier worden weergegeven, ongeacht of het bord datumkolommen met lege waarden of zelfs helemaal geen datumkolommen heeft:

Zorg ervoor dat de "Toon toewijzingen zonder datum"-optie aangevinkt is om datumloze taken weer te geven in "Mijn week", alsook in het gedeelte "Zonder datum":

Specifieke borden verbergen

Onderdeel uitmaken van meerdere borden kan de "Mijn week"-sectie wat overweldigend maken. Je kunt er nu voor kiezen taken van specifieke borden te verbergen als je ze niet in "Mijn week" wilt zien. Om een bord te verbergen klik je op het oogpictogram naast een toewijzing van het desbetreffende bord.

Voltooide taken

In ieder van je borden kan je de labels kiezen die een status als zijnde voltooid definiëren. Klik op je statuskolom en kies "kolominstellingen". Vanaf daar klik je op de labelkleur die je wilt gebruiken voor "voltooid".

Deze functie is superhandig omdat het van invloed is op welke taken worden getoond in de "voltooide taken" lijst binnen "mijn week". Het heeft ook invloed op de deadlinemodus en de voortgang volgen-kolom

Bekijk de taken van je team

Om te zien waar je team mee bezig is klik je op "volgend", te vinden aan de rechter bovenkant van "Mijn week". Kies hier van welke teamleden je de taken wilt zien in "Mijn week".

Als je klaar bent keer je terug naar "Mijn week". Je hebt nu de mogelijkheid om alle taken van de teamleden die je volgt te bekijken. Je kunt ook "filteren op persoon" gebruiken om de taken van een specifiek persoon te bekijken.

Update je taken vanuit "Mijn week"

Je kunt je taken direct vanuit "mijn week" bijwerken. Klik simpelweg op het personen-icoon en een kaart zoals onderstaande wordt geopend:

Een kaart toont alle informatie van het gelinkte item in je klantenbord. Je kunt de in de kaart weergegeven informatie wijzigen, waarna het item in het klantenbord automatisch bijgewerkt wordt met deze wijzigingen.

Op deze kaart wordt alle informatie over dit item weergegeven. Je kunt de informatie bijwerken waarna het bord waar het item bij hoort automatisch bijgewerkt wordt.

Heb je vragen over "mijn week" of andere functies? Neem 24/7 contact op met ons klantsuccesteam! Stuur een mailtje naar [email protected] :)