Wat is de tabelweergave?

Wil je taken of informatie binnen een bord beter analyseren? Wil je zien hoe het er voor staat met de voortgang van de taken van je teamleden of de voortgang van je projecten bekijken? Met onze diagramweergave kan je verschillende rapporten voor een specifiek bord of project opstellen om je workflow te verbeteren!

Wat is de tabelweergave?

Onze diagramweergave is een geweldige manier om de analytische kant van je workflow te bekijken. Bekijk hoe goed je teamleden presteren, hoe snel taken worden uitgevoerd, hoe ze in de loop van de tijd veranderen en meer. Lees verder om erachter te komen hoe je het kunt gebruiken.

Ter info: Deze weergave is enkel beschikbaar binnen onze Pro en Enterprise abonnementen

Hoe voeg je dit toe?

Om een tabelweergave toe te voegen klik je op de dropdown naast de "Hoofdtabel", links bovenaan het bord. Klik op "Tabel", zoals hieronder:

Als je klaar bent vind je een aantal verschillende instellingen waarmee je de diagramweergave kunt aanpassen zoals je wilt. Laten we deze instellingen eens beter bekijken!

Kies het type diagram

Maak gebruik van de mogelijkheid prachtige diagrammen te maken middels onze diagrammen galerij. Of je nou een cirkeldiagram, een staafdiagram of welke andere diagram dan ook wilt, we hebben wat je zoekt! In het instellingenmenu kies je als volgt je gewenste diagram:

Personaliseer je diagram

Nadat je het type hebt geselecteerd, selecteer je de indeling van het diagram. Laten we een aantal van de populairste diagrammen bekijken.

• Taartdiagram

Voor de cirkeldiagram selecteer je de etiketten van de verschillende soorten kolommen in je bord. Laten we als voorbeeld nemen dat we evenementen beheren. We kunnen de labels van de verschillende typen evenementen gebruiken om beter te begrijpen welke van deze het meest voorkomen.

Je kunt ook de waarden kiezen. Als we bijvoorbeeld willen zien welk type evenement ons het meest kost, kiezen we de waarde "budget". Het diagram toont vervolgens aan welk type evenement we gewoonlijk het meeste uitgeven.

• Staafdiagram

Voor de staafdiagram selecteer je de X-as uit de verschillende kolomtypen in het bord. We kunnen bijvoorbeeld "groep" selecteren, wat betekent dat de X-as van je diagram de verschillende groepen van je bord weergeeft.

Voor de Y-as selecteer je vervolgens de numerieke waarde, of een van de andere kolommen binnen je bord. Je kunt zoveel numerieke waarden selecteren als je maar wilt. In dit voorbeeld willen we het bedrag dat we maandelijks daadwerkelijk uitgeven vergelijken met het budget.

Om je diagram nog verder aan te passen kun je de X en Y-as oplopend en aflopend rangschikken. Klik eenvoudigweg op "rangschikken op" en selecteer de instelling naar keuze.

• Lijndiagram

Voor de lijndiagram selecteer je de X-as uit de verschillende kolomtypen in je bord. Voor de Y-as selecteer je vervolgens de numerieke waarde, of een van de andere kolommen binnen je bord. Net als bij de staafdiagram kun je kiezen uit het gewicht door het tellen van de items, of in geval van budgettering de nummerkolom in je bord selecteren die het budget vertegenwoordigt.

• Gestapelde diagram

Net als bij de staafdiagram kun je de X en de Y-as gebruiken voor het weergeven van de informatie naar keuze. Laten we zeggen dat we de daadwerkelijk gemaakte kosten per maand willen bekijken. We kunnen de X-as gebruiken om de maanden weer te geven en de Y-as staat voor de uitgegeven bedragen.

Wanneer dit gedaan is kunnen we dit stapelen op het type evenement. Op deze manier specificeren we hoeveel er per evenement uitgegeven is:

Sorteer je diagram

Je kunt je diagram nog verder aanpassen door de rangschikking van de ingegeven waarden in te stellen op oplopend of aflopend.

Groepeer je datums

Je kunt klikken op het "Groeperen op" drop-down menu om de datums te groeperen op dag, week, maand, kwartaal of jaar.

Filter je diagram

Je kunt rechtstreeks binnen je diagram filteren door gebruik te maken van de bordfilters. Het is een fantastische manier om precies de informatie te tonen die je nodig hebt. Laten we als voorbeeld nemen dat we enkel de taken van deze week willen zien.

• Klik op het filter-icoon, te vinden aan de rechter bovenkant van je weergave:

• Selecteer deze week

• Bewaar je gefilterde weergave om er eenvoudig toegang toe te krijgen op ieder gewenst moment. Klik simpelweg op "Weergave opslaan":

Wanneer je de tijdlijnweergave vanaf dat bord opent zal het filter automatisch worden toegepast.  🎉

Beeldscherminstellingen

Turn your chart dark or light according to your preferences by selecting the light/dark mode in the display settings. You can also pick whether you want your chart to be in full view or split view. By choosing the split view, you will be able to see your chart and the board itself on the same view as below:

Export and print your chart

You can export your chart view to  PDF/PNG/JPEG/SVG/CSV and print it :)

Krijg een goed overzicht van je projecten en zie hoe goed je team presteert!

Can I share my Chart View?

You can now share your Chart View! You just need to click the 3 dot menu to the far right of the Chart View and click share:

Learn more about sharing your board views here.

Heb je nog vragen over de diagramweergave of andere functies? Neem dan contact op met ons klantsuccesteam! Stuur je vragen naar [email protected].