De diagramweergave

Wil je taken of informatie binnen een bord beter analyseren? Wil je zien hoe het er voor staat met de voortgang van de taken van je teamleden of de voortgang van je projecten bekijken? Met onze diagramweergave kan je verschillende rapporten voor een specifiek bord of project opstellen om je workflow te verbeteren!

Wat is de tabelweergave?

Onze diagramweergave is een geweldige manier om de analytische kant van je workflow te bekijken. Bekijk hoe goed je teamleden presteren, hoe snel taken worden uitgevoerd, hoe ze in de loop van de tijd veranderen en meer. Lees verder om erachter te komen hoe je het kunt gebruiken.

Ter info: Deze weergave is enkel beschikbaar binnen onze Pro en Enterprise abonnementen

Hoe voeg je dit toe?

Om een tabelweergave toe te voegen, klik je op de knop "Weergave toevoegen" bovenaan je bord. Klik in het daaropvolgende menu op "Tabel" zoals hieronder:

Als je klaar bent vind je een aantal verschillende instellingen waarmee je de diagramweergave kunt aanpassen zoals je wilt. Laten we deze instellingen eens beter bekijken!

Kies het soort tabel

Geniet van en maak prachtige tabellen met onze tabelgalerij. Of je nu een taartdiagram, een gestapeld stavendiagram of een ander diagram wilt, wij hebben het in huis! Kies in het instellingenmenu het type zoals hieronder:

Pas je tabel aan

Nadat je je type hebt geselecteerd, kies je de uitsplitsing van je tabel. Laten we een paar voorbeelden van de meest populaire tabellen bekijken.

• Taartdiagram

Selecteer voor het taartdiagram de labels van de verschillende kolomtypen op je bord. Laten we als voorbeeld nemen dat we evenementen beheren. We kunnen de labels van de verschillende typen evenementen gebruiken om beter te begrijpen welke typen het meest voorkomen.

Je kunt ook de waarden kiezen. Als we bijvoorbeeld willen zien welk type evenement ons het meeste kost, kiezen we de waarde "budget". De grafiek laat dan zien aan welk type evenement we het meeste uitgeven.

Je kunt er ook voor kiezen om je waarden weer te geven als aantal items of als een percentage! Maar maak je geen zorgen over de beslissing, als je de cursor over een van de taartdelen beweegt, kun je zowel het aantal items als het percentage zien!

• Staafdiagram

Voor de staafdiagram selecteer je de X-as uit de verschillende kolomtypen in het bord. We kunnen bijvoorbeeld "groep" selecteren, wat betekent dat de X-as van je diagram de verschillende groepen van je bord weergeeft.

Voor de Y-as selecteer je vervolgens de numerieke waarde, of een van de andere kolommen binnen je bord. Je kunt zoveel numerieke waarden selecteren als je maar wilt. In dit voorbeeld willen we het bedrag dat we maandelijks daadwerkelijk uitgeven vergelijken met het budget.

Om je diagram nog verder aan te passen kun je de X en Y-as oplopend en aflopend rangschikken. Klik eenvoudigweg op "rangschikken op" en selecteer de instelling naar keuze.

• Lijndiagram

Voor de lijndiagram selecteer je de X-as uit de verschillende kolomtypen in je bord. Voor de Y-as selecteer je vervolgens de numerieke waarde, of een van de andere kolommen binnen je bord. Net als bij de staafdiagram kun je kiezen uit het gewicht door het tellen van de items, of in geval van budgettering de nummerkolom in je bord selecteren die het budget vertegenwoordigt.

• Gestapelde diagram

Net als bij het staafdiagram, kun je je X- en Y-as kiezen om de informatie van je keuze weer te geven. Laten we zeggen dat we de daadwerkelijk gemaakte kosten per maand willen bekijken. We kunnen de X-as gebruiken om de maanden weer te geven en de Y-as voor de uitgegeven bedragen.

Als we klaar zijn, kunnen we stapelen op het type evenement. Zo kunnen we het bestede bedrag per specifiek evenement per maand uitsplitsen:

Voeg een ijkpunt en cumulatieve gegevens toe

In deze weergave heb je ook de mogelijkheid om je tabel als cumulatieve gegevens weer te geven. Dit is vooral handig als je de voortgang in de loop van de maand wilt zien. Elke maand omvat alle voorgaande maanden plus de toevoeging van de huidige maand. Als je bijvoorbeeld een verkoopteam bent, kan deze tabel worden gebruikt om de voortgang van de verkopen gedurende het kwartaal te laten zien.

Je kunt ook een benchmarkregel toevoegen om het doel of de lage / hoge drempel weer te geven.  🙌

Een berekening toevoegen

Benieuwd wat de gemiddelde kosten, tijdsbesteding of reistijd van je groepen is? Of wil je de som of het maximum in een bepaalde kolom weten? Dan kun je een som, gemiddelde, mediaan, min of max berekening aan je tabel toevoegen! Het werkt met elk type tabel en elke kolom of groep. Kies eerst de labels van je tabel op basis van de groepen of kolommen van je bord. Selecteer vervolgens een nummerskolom om de functie op toe te passen. Selecteer daarna de functie die je wilt berekenen!

In de bovenstaande animatie willen we bijvoorbeeld de gemiddelde reisafstand berekenen die elk van onze bestelwagens aflegt! We hebben onze statuskolom "Voertuig" geselecteerd als de "Labels" en onze nummerskolom "Reisafstand" als onze "Waarden", en ten slotte hebben we ervoor gekozen om deze waarden te berekenen als "Gemiddeld". Nu kunnen we in de delen van ons taartdiagram de gemiddelde afstand zien die elk voertuig aflegt!

Sorteer je tabel

Je kunt je diagram nog verder aanpassen door de rangschikking van de ingegeven waarden in te stellen op oplopend of aflopend.

Groepeer je datums

Je kunt op de vervolgkeuzelijst "Groeperen op" klikken om te beslissen of je de datums wilt groeperen op dag, week, maand, kwartaal of jaar.

Filter je tabel

Je kunt rechtstreeks binnen je diagram filteren door gebruik te maken van de bordfilters. Het is een fantastische manier om precies de informatie te tonen die je nodig hebt. Laten we als voorbeeld nemen dat we enkel de taken van deze week willen zien.

• Klik op het filter-icoon, te vinden aan de rechter bovenkant van je weergave:

• Selecteer deze week

• Bewaar je gefilterde weergave om er eenvoudig toegang toe te krijgen op ieder gewenst moment. Klik simpelweg op "Weergave opslaan":

Wanneer je de tijdlijnweergave vanaf dat bord opent zal het filter automatisch worden toegepast.  🎉

Exporteer en print je tabel

Je kunt je diagram-weergave exporteren naar  PDF/PNG/JPEG/SVG/SVC en deze uitprinten :)

Krijg een goed overzicht van je projecten en zie hoe goed je team presteert!

Kan ik mijn tabelweergave delen?

Je kunt nu je diagram-weergave delen! Je hoeft alleen maar op het menu (de 3 bolletjes) aan de rechterkant van de diagram-weergave te klikken en "Delen" te selecteren:

Leer hier meer over het delen van je bordweergaven.