Verbind borden-kolom (voorheen Link naar item-kolom)

Met de Verbind borden-kolom kun je eenvoudig een kolom koppelen aan de items van een ander bord. Deze kolom is een geweldige manier om informatie van twee borden te verbinden. Dit is handig wanneer je workflow onderling verbonden borden omvat. De namen van je klanten op het ene bord kunnen bijvoorbeeld verbonden zijn met de bestellingen van je klanten op een ander bord. Zo hoef je nooit meer op zoek te gaan naar de bestellingen van een klant. Alle informatie is er!

Er is zoveel mogelijk met deze kolom! Blijf lezen om te zien hoe het werkt. 👇

Hoe je het kunt toevoegen

Om het toe te voegen, klik je op het + icoon rechtsboven op je bord. Selecteer in het uitklapmenu "Verbind borden" als volgt:

Ter info: Als je dit kolomtype niet ziet in het uitklapmenu, klik dan op de knop "Meer kolommen" om het volledige kolomcentrum te openen en zoek naar dit kolomtype.

Hoe het werkt

Stap 1

Nadat je de kolom hebt toegevoegd, verschijnt er een scherm waarin je wordt gevraagd naar welk bord je wilt linken:

Stap 2

Selecteer het bord dat je met je kolom wilt verbinden. In mijn voorbeeld wil ik het bord "Cupcake" verbinden met het bord "Klanten".

Stap 3

Na het selecteren van het "Klanten"-bord, heb ik de optie om ook een Verbind borden-kolom op dat bord te maken voor een koppeling in twee richtingen. In de onderstaande afbeelding kun je zien dat het "Klanten"-bord nu ook is gekoppeld aan het "Cupcake"-bord.

Als je deze optie kiest, worden de links naar het verbonden bord automatisch ingevuld. Je hoeft niet heen en weer te bladeren tussen de borden om er zeker van te zijn dat ze handmatig worden gesynchroniseerd! Wijzigingen die op één bord zijn aangebracht, worden ook weergegeven op het aangesloten bord.

Stap 4

Vervolgens moet je selecteren of je naar meerdere items wilt linken. Als je deze optie niet wilt, verwijder je het vinkje uit het selectievakje zoals hieronder wordt weergegeven.

Je kunt deze instelling ook op elk moment wijzigen door naar de kolominstellingen te gaan.

Stap 5

Na het verbinden worden de items van het "Klanten"-bord weergegeven, als ik in een cel van de kolom klik. Ik kan het item / de items die ik wil verbinden, kiezen uit het "Klanten"-bord. Ik wil bijvoorbeeld Velvet Cupcake verbinden met Klant 1 en Klant 2.

Naast iedere cupcake hebben we nu de naam van de klant die deze besteld heeft. Als je meer dan 1 item hebt gekozen, zoals in de onderstaande schermafbeelding, toont de kolom het aantal items dat daar is gekoppeld. Je kunt er met de muis overheen gaan om de namen van de gekoppelde items weer te geven.Frame_1.png

Dat is nog niet alles! Lees hieronder verder om nog meer geweldige dingen te ontdekken! 👇

De pop-up weergave

Zodra je de items van de 2 borden hebt verbonden, kun je de details van je verbonden items rechtstreeks bekijken vanaf het bord waar je je bevindt. Om dit te doen, beweeg je de cursor over de rechterkant van de cel en klik je op "Open weergave". Er wordt een kaart geopend met alle informatie voor dat item van het gekoppelde bord.

Je kunt alle klantinformatie direct vanaf het Cupcake-bord updaten. Dit zal automatisch het klantenbord updaten.

Een bord ontkoppelen

Klik op het pijltje rechts van de kolomtitel en selecteer kolominstellingen. Als je klaar bent, klik je op het kruis (X) om het bord / de borden te verwijderen.

Ter info: Wanneer je klikt op "Link ontkoppelen" zullen alle voorgaande links die in je kolom toegevoegd zijn worden gewist.

Tip: Ga een stap verder in je workflow door specifieke informatie van het ene bord naar het andere te spiegelen met behulp van de spiegelkolom. Bekijk dit voor meer informatie.

Als je nog vragen hebt kan je altijd contact opnemen met ons klantsuccesteam via support@monday.com. We staan 24/7 voor je klaar en helpen je graag verder :)