Formulieren! Mede mogelijk gemaakt door monday.com :)

Bij monday.com doen we ons best om jouw werk makkelijker, productiever en efficiënter te maken! In plaats van dat je informatie van klanten krijgt en dat vervolgens handmatig moet invoeren in het platform, hebben we nu een tijdbesparende en klantvriendelijke oplossing gecreëerd - Formulieren door monday.com 😊

Wat zijn de formulieren?

Je creëert een bord dat op maat is gemaakt volgens jouw eigen wensen (met de kolommen die je kent en die je zelf graag gebruikt). In enkele muisklikken maak je een formulier aan op basis van dat desbetreffende bord, deel je het met je klanten (via een link of door het in te sluiten op een website), en elk antwoord maakt automatisch een nieuw item aan met de antwoorden die je nodig hebt!

Ter info: Het formulier is een bijproduct van het bord en niet andersom. Wanneer je iets wijzigt in de formulierweergave (voorbeeld een kolomkop) zal dit niet worden weergegeven op het bord zelf.

Wie kan de formulieren invullen?

Iedereen, zolang ze toegang hebben tot de gedeelde link of het ingesloten formulier.

Welke kolommen worden ondersteund?

The following are the supported column types: Text, Long Text, Numbers, Status, Date, Rating, File, Phone, Email, Dropdown and Checkbox. With dropdown multi-select, you can search and choose multiple options you want from the form! We've now added a footer note at the bottom of our form view letting you know which columns on your board aren't supported just yet:

Houd je ogen open voor enkele favorieten van fans die binnenkort via een formulier met je worden gedeeld!

Note: When uploading files through Forms the maximum allowable size is 50MB.

Hoe is het in te stellen?

Stap 1 - Bouw het bord

Het formulier wordt gecreëerd op basis van de kolommen die je invoegt (namen kunnen uiteraard worden bewerkt) en de formulierinzendingen maken automatisch nieuwe items aan. Jouw bedrijf heeft deze informatie hard nodig, dus overweeg de formulieren eens! 📩

Stap 2 - Formulierweergave inschakelen op je bord

Om een formulierweergave toe te voegen klik je op de dropdown naast de "Hoofdtabel", links bovenaan het bord. Hover over "+ Weergave toevoegen" en klik op "Meer weergaven", zoals hieronder:

Dit opent het weergavencentrum. Selecteer vervolgens "Formulier" en klik op "Voeg aan bord toe".

Personaliseer het design van het formulier

Your form can and will be sent to (or seen by) your target audience, whoever they are. We love the fact that you want to use monday.com to reach new audiences and manage your findings within the platform. That's why we've included options to input your logo and customize the background.

Personaliseer de content van het formulier

You control what columns appear on the form and which will remain hidden. To begin customizing, browse through the Form. When hovering over each of the respective response blocks an eye will appear on the top right corner allowing you to hide the column. Here's the eye and what the column will appear like when hidden (clicking the eye again will make the column re-appear)

Ter info: Elke kolom in het formulier heeft een icoon aan de linkerkant dat jou laat weten welk type kolom het op het bord vertegenwoordigt. Zelfs als je de vraag verandert blijft het pictogram hetzelfde.

Je hebt ook de mogelijkheid om het formulier als een enquête te presenteren. Selecteer hiervoor via het instellingen icoon in de rechter bovenhoek "Toon als enquête" en het formulier zal vervolgens een enquêtebalk onderaan de pagina tonen. Terwijl het formulier wordt ingevuld, toont de enquêtebalk hoeveel vragen er al zijn ingevuld:

De vragen

In eerste instantie wordt het formulier gegenereerd met de bordnaam als koptekst en de kolomnamen als vragen. Als je over de koptekst of de optionele beschrijving van het formulier hovert, krijg je de mogelijkheid om het te bewerken. Sterker nog, dit geldt voor alle blokken in het formulier. Zo kun je de vragen en de optionele beschrijving van de vragen ook op deze manier bewerken. (Je kunt met de hoverfunctie ook vragen verbergen of vertonen).

Op deze manieren kun je verschillende opties bewerken:

Bewerk de beschrijving

Bewerk de vraag

Ter info: Als je "Fomulierbeschrijving toevoegen" niet bewerkt zal het niet worden getoond in de gepubliceerde versie. Klik gerust op "Voorbeeld" om het te bekijken.

De verplichte vragen zijn ook tof als optie. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt als je bepaalde vragen verplicht maakt. Op deze manier kun je al je vragen laten meetellen:

Je vraagt je wellicht af wat er gebeurd als iemand een verplichte vraag niet beantwoord en klikt op "Versturen". Dit is wat ze dan te zien krijgen:

Als je dit zelf wilt proberen klik dan op "Voorbeeld" en vervolgens op "Verstuur"!

Tip: Als je wilt voorkomen dat je aan respondenten moet vragen wat de datum is kan je eenvoudigweg een creatie logboek-kolom toevoegen om het exacte tijdstip van het aanmaken van items aan te geven.

Kan het formulier aangeven wie het formulier indient?

Wanneer je formulieren creëert, herkent het platform of de persoon die ze invult een monday-gebruiker van jouw account is en laat die persoon zien in het creatielogboek van het gemaakte item! Op deze manier hoef je geen naamvelden meer toe te voegen aan je formulier, omdat je automatisch weet wie het heeft ingevuld!

Hoe creëer ik anonieme formulieren?

Formulieren doen dit standaard, maar je kunt anonieme formulieren maken. Dit kan je regelen in de instellingen van de bordweergave.

Als er voor een anoniem formulier is gekozen, ziet de gebruiker die het formulier invult een melding waarin staat dat het formulier anoniem is. Als het anoniem is, verschijnt de maker van het formulier voor alle items in het creatielogboek.

Als een gebruiker meerdere monday-accounts heeft geopend bij het invullen van het formulier, herkennen we het gebruikers-ID van het laatste account waarbij hij of zij zich heeft aangemeld.

Afronden!

Als je eenmaal een geweldige layout met uitstekende vragen en beschrijvingen hebt (als je daarvoor hebt gekozen) kunnen we door naar de laatste fase! Hier raden we je aan een kijkje te nemen:

• "Voorbeeld" van jouw formulier

Als je op de knop klikt zal een nieuw venster worden geopend met daarin het voorbeeld van het formulier, hetzelfde formulier dat wordt getoond aan respondenten als er is geklikt op "Formulier delen".

Ter info: Probeer het formulier dat je zojuist hebt aangemaakt op verschillende manier te bekijken. Maak het bijvoorbeeld groter of kleiner, zodat je er het meeste uit kunt halen.

• Opties na inzending:

Je kunt nu de indieningsopties van je formulier beheren! In het instellingenmenu (aan de rechter bovenkant) hebben we de volgende opties toegevoegd: je kunt een link omleiden, groep kiezen waar de antwoorden terecht komen en nog een indienen!

We snappen dat je workflow complex is en dat het niet begint en eindigt met een simpel formulier. Daarom heb je nu de mogelijkheid om te kiezen in welke groep de gegeven antwoorden terechtkomen. Let wel op dat de standaard groep altijd bovenaan blijft staan en dat wanneer je een groep hebt gearchiveerd of verwijderd, de antwoorden teruggaan naar de standaard groep.

Met de optie link omleiden kun je na enkele seconden de respondenten doorsturen naar een URL naar keuze, bijvoorbeeld een website. :)

De optie nog een indienen is bedoeld om het respondenten makkelijker te maken om meer antwoorden in te dienen! Daar zijn drie verschillende mogelijkheden voor, dus laten we ze eens doorlopen. "Klik" opent een knop waarop respondenten kunnen klikken nadat ze een formulier hebben verstuurd. De knop heeft als tekst, "Opnieuw versturen" :) Met de optie "Auto" wordt de respondent na 4 seconden omgeleid van het succesbericht naar een nieuw leeg formulier. "Geen" houdt dingen hetzelfde zoals ze tot nu toe waren :)

Deel jouw formulier!

We zijn aanbelandt bij het spannende gedeelte! Klik op "Formulier delen" om de links te bekijken en het formulier te kunnen insluiten op je website. :)

Ter info: Zodra je op de knop "Formulier delen" hebt geklikt is het formulier live. Echter, niemand zal het formulier zien totdat je het actief met hen deelt.

De resultaten

Wanneer de links zijn verzonden of ingesloten zijn op de website ontvang je de inzendingen als nieuwe items, waarmee het stukken eenvoudiger wordt dingen AF te krijgen.

Je kunt nu de succespagina personaliseren zodat het perfect aansluit bij jou en jouw respondenten. Door op het instellingenmenu te klikken (aan de rechter bovenkant) kun je zowel de standaard ingestelde titel als de tekst aanpassen van het succesbericht.

Hier is een voorbeeld:

Bewerk je formulier

Het bewerken van het formulier zal een integraal onderdeel van je workflow vormen. Dat begrijpen we maar al te goed. :) Hier zijn een paar antwoorden op vragen die je mogelijk hebt over dit deel van het proces:

Nieuwe kolommen toegevoegd op bordniveau: deze kolommen worden als verborgen op het formulier weergegeven. Je kunt vervolgens op het oogje ernaast klikken om het te weergeven en te formatteren.

Aangebrachte wijzigingen in statuslabels: de wijzigingen zullen naadloos worden overgenomen in het formulier. :)

Een formulier verwijderen (kijk hieronder voor deactivering): Om een formulier te verwijderen, klik je op de dropdown naast de naam van het bord, hover je over de naam van het formulier heen, klik je op de 3 bolletjes en dan verschijnt er een icoon van een prullenbak. Als je daarop klikt zal het formulier worden verwijderd, dus wees hier voorzichtig mee. :)

Het formulier bewerken terwijl het gedeeld is: Dit zal naadloos worden bijgewerkt, waardoor wijzigingen aangebracht kunnen worden zonder dat het formulier onbeschikbaar is.

Het formulier activeren/deactiveren - In het "Formulier delen"-venster kun je schakelen tussen het activeren en deactiveren van de links. Als je op "Formulier deactiveren" klikt, wordt het formulier gesloten en als je dan als gebruiker het formulier wilt openen (via bijv. een link), dan krijg je een foutpagina. Je kunt de link weer activeren door terug te keren naar hetzelfde "Formulier delen"-venster en op de knop "Formulier activeren" te klikken:

Kan ik meerdere formulieren op één bord hebben?

Jazeker! Je kunt meerdere formulieren in één bord instellen en zelfs de antwoorden van ieder formulier een andere groep op het bord laten vullen.

Je voegt simpelweg een nieuw formulier toe door op de dropdown te klikken zoals je hieronder kunt zien:

Zodra je jouw nieuwe formulier hebt aangepast, kun je eenvoudig tussen de twee formulierweergaven op je bord schakelen vanuit dezelfde dropdown:

*NIEUW* We hebben nu een formulier voor onze formulieren functie! Onderaan de weergave van jouw formulier kun je ons feedback of opmerkingen sturen over de formulieren functie. Je kunt het ook via deze weg proberen -- Laat ons weten wat je ervan vindt!