Wat is de checklist en wanneer moet ik deze gebruiken?

De checklist is erg handig wanneer je een taak of bruikbaar item in kleinere taken wilt verdelen. Dit artikel legt uit hoe je een checklist kunt aanmaken, en welke coole dingen je er allemaal mee kunt doen.

Hoe maak ik een checklist?

• Open het "Update"-gedeelte op de itempagina door op de titel van het item te klikken
  • Klik in het tekstveld
  • Selecteer de Screen_Shot_2018-07-15_at_15.27.17.png, rechts van de tekstwerkbalk
  • Voeg dingen aan je checklist toe en klik op "Update" om op te slaan.

Hoe werkt het?

Om de items op je checklist als voltooid te markeren klik je op het cirkeltje aan de linkerkant van het item op de lijst. Hiermee wordt de cirkel aangevinkt en groen ingekleurd; dit item is voltooid. Het item zal van je lijst afgestreept worden.

Je kunt eenvoudig je checklist aanpassen wanneer je maar wilt door op het naar beneden gerichte pijltje te klikken dat je rechts bovenaan de update kunt vinden en "Wijzig update" te selecteren.

Tenslotte verschijnt er, nadat je een checklist in een item-update geplaatst hebt, deze kleine indicator naast de naam van het item zodat je weet dat deze er is.

Wanneer moet ik een checklist gebruiken?

Je bent bijna een checklistmonster! Laten we eens kijken wanneer je checklists kunt gebruiken. Hieronder kan je enkele voorbeelden vinden van wat je met checklists kunt doen.

• Een lijst maken met items die je nodig hebt om een taak te starten.

Laten we zeggen dat je zin hebt om een cake te bakken. Het is handig om ervoor te zorgen dat je alles hebt voordat je begint. Je kunt de checklist gebruiken om een lijst te maken met de ingrediënten die je nodig hebt, zoals bloem, suiker, water, eieren etc.

• Bekijk gerelateerde informatie (van andere items/borden).

Stel dat je een aantal items moet bekijken voordat je aan deze kunt beginnen. Wellicht moet je er zeker van zijn dat je teamleden bepaalde taken reeds voltooid hebben voordat jij aan de jouwe kunt beginnen. Controleer in dit geval of teamlid 1 de ingrediënten gekocht heeft en teamlid 2 geteld heeft hoeveel collega's een stuk van de cake moeten krijgen, zodat je weet hoe groot deze moet zijn.

Als je items waar je naar verwijst zich op verschillende borden bevinden kan het nuttig zijn om de URL naar het gerelateerde item toe te voegen, zoals hieronder.

Tip: Meer informatie over onze filosofie over checklists versus subtaken vind je hier, in onze blog.

Heb je nog vragen over deze of andere functies? Neem gerust contact op met ons klantsuccesteam via [email protected] :)