Wat is de tijdlijn?

De tijdlijn is de weergave waarmee je alle taken in één weergave, die toont waar aan welke taken gewerkt wordt, kunt bekijken. Het is net een Gannt-grafiek, maar dan mooier!

Waarom is de tijdlijn zo handig?

De tijdlijn is ideaal als je een project of taken hebt die meerdere dagen in beslag nemen. Je kunt hiermee een visuele weergave van je projecten krijgen, zodat je kunt zien wie waaraan werkt en wanneer het naar verwachting afgerond zal zijn. Het is ook superhandig om de werklast van je team ermee te beheren. Je kunt precies zien waaraan je team werkt en beslissen of je team nog een project aan kan.

Hoe is het in te stellen?

Het enige wat je hoeft te doen is een tijdlijnkolom toevoegen door op de '+' aan de rechterkant van een groep items te klikken, om een tijdlijnkolom aan je bord toe te voegen.  Zodra je dat gedaan hebt kan je op een tijdlijncel klikken waarna een kalenderweergave verschijnt.  Van daaruit kan je een start- en einddatum instellen.

Nadat je je start- en einddatum hebt ingesteld kan je in iedere tijdlijncel klikken om de tijdlijnweergave te openen.

Je kunt de tijdlijnweergave ook openen door te klikken op de dropdown naast de "Hoofdtabel" aan de linker bovenkant van je bord, zoals hieronder:

Aanpassingen

Wanneer je de tijdlijn open hebt staan klik je op het tandwiel aan de rechterkant van je scherm. Hiermee worden de instellingen geopend.

Je hebt de mogelijkheid om je tijdlijnweergave aan te passen, zodat je het bijvoorbeeld per persoon, groep of specifieke status kunt bekijken! Die instelling is superhandig voor wanneer je je taken of je resources wilt beheren of gewoon een globaal overzicht wilt hebben van hoe alles ervoor staat.

Daarnaast heeft de tijdlijn kleurcodes! Zoals je kunt zien komt de kleur van de tijdlijnweergave overeen met de kleur van de groep met items waar deze vandaan komt.

Filter je tijdlijn

Je kunt rechtstreeks binnen je tijdlijn filteren door gebruik te maken van de bordfilters. Het is een fantastische manier om precies de informatie te tonen die je nodig hebt, zonder te hoeven scrollen. Laten we als voorbeeld nemen dat we enkel de taken van deze week willen zien.

• Klik op het filter-icoon, te vinden aan de rechter bovenkant van je weergave:

• Selecteer deze week

• Bewaar je gefilterde weergave om er eenvoudig toegang toe te krijgen op ieder gewenst moment. Klik simpelweg op "Weergave opslaan":

Wanneer je de tijdlijnweergave vanaf dat bord opent zal het filter automatisch worden toegepast.  🎉

Voeg meerdere tijdlijnen toe in één weergave!

Een bord kan meerdere tijdlijnkolommen hebben. In het onderstaande bord hebben we een tijdlijn gecreëerd voor elke statuskolom.

Je kunt beide tijdlijnen in één weergave weergeven. Ga naar je tijdlijninstellingen en selecteer de tijdlijnkolommen die je wilt weergeven zoals in het onderstaande screenshot:

Je kunt je items rechtstreeks vanuit de tijdlijn updaten!

Door op een van de tijdlijnbalken te klikken, wordt de itemkaart geopend. Hierdoor kun je jouw item wijzigen zonder te moeten schakelen tussen de weergaven van je bord.🎉

Datum en tijd notatie

Je kunt de datum- en tijdnotatie aanpassen door onderstaande stappen te volgen:

• Klik op de avatar aan de linker onderkant van je scherm
  • Klik op "Mijn profiel"
  • Selecteer "Voorkeuren"

Verschuif je tijdlijn met "X" dagen

Stel je voor dat je een workflowbord hebt met een tijdlijnkolom. Elk item is een taak en de tijdlijn begint wanneer de tijdlijn van de vorige taak eindigt. Je voltooit al je taken op tijd, maar plotseling kun je een dag niet werken. Je moet de begin- en einddatum van de tijdlijn van elk item één dag verplaatsen... Dat hoeft niet meer!! Je kunt nu namelijk de gewenste items selecteren en al hun tijdlijnen verschuiven met hoeveel dagen je maar wilt.

• Selecteer de items waarvan je de tijdlijnen wilt verschuiven.

• Klik op de pijl naar links of rechts in jouw tijdlijnkolom. De datumkiezer zal tevoorschijn komen. Kies vervolgens de juiste datums of versleep de datum met de rechter muisknop.
  • Voer een aantal dagen in en voilà: de tijdlijnen voor alle geselecteerde items zullen verschuiven.

Waarschuwingsherinneringen ontvangen

In de tijdlijnkolom zijn in totaal drie opties voor herinneringen:

• Kalender integratie - bekijk hier hoe het werkt.
  • De deadlinemodus: dit artikel behandelt alles wat je hierover moet weten.
  • Datumherinneringen met automatiseringen. Dit is het onderwerp dat we hieronder gaan behandelen.

Deadlineherinneringen, gebruikt voor deadlinemodus en datumherinneringen, zijn verpakt in het kolommenmenu. Selecteer "Stel datumherinneringen in" in het dropdown menu.

Wanneer de deadlinemodus ingeschakeld is zal het selecteren van "Stel datumherinneringen in" je direct naar een automatiseringsrecept sturen met de tekst "Wanneer datum is bereikt en status is niet iets". Klik op elk onderstreept gedeelte om de parameters van de automatisering in te stellen en stel notificaties in.

Wanneer de kolom niet in deadlinemodus staat zie je het volgende recept:

Door deze geweldige functie zul je nooit meer een deadline missen!

Printen en exporteren

Je tijdlijn kan worden geëxporteerd naar Excel. Open eenvoudigweg de tijdlijn en klik op "Naar Excel exporteren", zoals hieronder:

Je kunt het ook exporteren in Gantt-modus door het vakje voor "Gantt-modus" aan te vinken in de instellingen van de tijdlijn.

In deze modus wordt de export naar Excel nog beter. Het toont namelijk een samenvatting aan de linkerkant met de pulsnamen, startdatums en einddatums van elke puls.

Tijdlijn van meerdere borden?

Met onze nieuwe dashboards kan dat! Met de tijdlijnwidget kan je tijdlijnen van verschillende borden halen en deze verzamelen in een enkele weergave. Voor meer informatie over dashboards klik je hier en voor de tijdlijnwidget hier

Kan ik mijn tijdlijnen boven mijn tabelweergave bekijken?

Jazeker! Je kunt hiervoor op de knop drukken die het scherm zal splitsen:

Lees er hier meer over

Als je verdere vragen over de tijdlijn hebt kan je altijd contact opnemen via [email protected]!