De tijdlijnkolom

De tijdlijnkolom geeft je een visuele weergave van hoe lang jij en je team hebben om een item of project te voltooien! Hiermee kun je alle belangrijke begin- en einddatums van het project vastleggen en iedereen op één lijn houden. Gebruik de kolom om een tijdlijn weer te geven voor een item of het totaal voor een groep items! Je kunt ook de tijdlijnweergave gebruiken om een visueel overzicht te krijgen van alle tijdlijnen van je taken.

Ter info: Dit artikel behandelt alleen de tijdlijnkolom. Klik hier voor meer informatie over de tijdlijnweergave!

De kolom toevoegen

Klik op het '+'-teken rechts van je laatste kolom en selecteer 'Tijdlijn' om de tijdlijnkolom aan je bord toe te voegen. Vervolgens klik je in een tijdlijncel om een kalender te openen waar je voor het item de begin- en einddatum kunt selecteren.

Nu kun je niet alleen de deadline van de taak zien, maar ook een weergave als batterij van de start- en einddatum! De kleur van de batterij komt overeen met de kleur van de groep en geeft aan hoeveel tijd er is verstreken vanaf de startdatum tot vandaag. Het zwarte gebied in de batterij maakt zichtbaar hoeveel tijd er nog over is om aan deze taak te werken!

Een tijdlijnoverzicht toevoegen

Voeg een tijdlijnoverzicht toe aan je tijdlijnkolom om een batterij te tonen die de tijdlijn van een volledige groep representeert. In mijn bord vertegenwoordigt een groep bijvoorbeeld een project, en ieder item is een taak binnen dat project. In dit geval kan ik de tijdlijnkolom gebruiken om te tonen hoeveel tijd ik heb voor iedere taak, terwijl het kolomoverzicht laat zien hoeveel tijd ik heb voor het volledige project!

Om het overzicht toe te voegen klik je op het pijltje aan rechterkant van je tijdlijnkolom en selecteer je 'Kolomoverzicht weergeven' in het drop-down menu, zoals hier weergegeven:

Het overzicht van de items binnen je tijdlijn wordt vervolgens onderaan je kolom weergegeven, zoals hier:

Je kunt het kolomoverzicht op dezelfde manier verwijderen zoals je deze toegevoegd hebt, maar ditmaal kies je voor 'Kolomoverzicht verbergen'.

Ter info: De tijdlijnweergave kan je helpen al je taken op een tijdlijn te visualiseren zodat je projecten kunt plannen en bijhouden die zich over meerdere dagen uitstrekken. Je kunt ook mijlpalen aan de tijdlijn toevoegen en ervoor zorgen dat niemand belangrijke datums mist!

Datums verschuiven op de tijdlijn

Stel je voor dat je een workflowbord hebt met een tijdlijnkolom. Elk item is een taak en de tijdlijn begint wanneer de tijdlijn van de vorige taak eindigt. Je voltooit al je taken op tijd, maar nu voegt je manager een onverwachte offsite dag toe. Geen zorgen! Je hoeft de begin- en einddatum van de tijdlijnen van alle items niet met een dag te verschuiven. In plaats daarvan selecteer je de items die je wilt en verschuif je alle tijdlijnen daarvan met zoveel dagen als je maar wilt.

• Selecteer de items die je wilt verschuiven en klik op de cel van de tijdlijn.
  • Onderaan het kalendervenster selecteer je 'Verschuif geselecteerde items op dagen'.

• In het pop-upvenster voer je het aantal dagen in waarmee je de items wilt verschuiven door een getal in te voeren of de pijltjes te gebruiken en je klikt op 'Verschuiven'.

Ter info: Wanneer je dagen op de tijdlijn verschuift, wordt dit ook weerspiegeld in de tijdlijnweergave

Datum, tijd en weekenden opmaken

• Datum en tijd

Je kunt de datum- en tijdnotatie aanpassen door onderstaande stappen te volgen:

1. Klik op je profielfoto, te vinden aan de linker onderkant van je scherm
  2. Klik op 'Mijn profiel'
  3. Selecteer 'Voorkeuren'

• Weekenden verbergen

Je kunt ervoor kiezen om weekenden al dan niet in je tijdlijn weer te geven door naar je profielfoto te gaan en op "Admin" te klikken.

Ter info:  Je moet beheerder van je account zijn om toegang te hebben tot deze instellingen.

Ga vervolgens naar het tabblad "Account" in het gedeelte "Algemeen".

Nu kun je kiezen of je weekenden in je tijdlijn wilt verbergen of weergeven! Als je wijzigingen aanbrengt, zorg er dan voor dat je op "Wijzigingen opslaan" klikt voordat je de pagina verlaat. :)

• Eerste dag van de week

Je kunt zelf kiezen of je wilt dat je week op zondag of maandag begint! De wijziging is van toepassing op je hele monday.com account, inclusief je kalender in de deadlinekolom, tijdlijn of kalenderweergave.

Ga simpelweg vanuit je profielfoto naar "Admin" en selecteer het tabblad "Account" in het gedeelte "Algemeen". Het enige wat je hoeft te doen is zondag of maandag kiezen en op "Wijzigingen opslaan" klikken voordat je de pagina verlaat!

Deadline herinneringen instellen

Er zijn drie opties voor herinneringen in de tijdlijnkolom:

• Kalender integratie - dit artikel laat zien hoe dit werkt.
  • De deadlinemodus - dit artikel behandelt alles wat je daarover moet weten.
  • Datumherinneringen met automatiseringen - lees verder om te leren hoe je deze kunt gebruiken!

Wanneer je kolom is ingesteld op 'Deadlinemodus' kun je deadlineherinneringen gebruiken. Open de kolominstellingen door op het pijltje in de rechterbovenhoek van de kolom te klikken. Selecteer 'Stel deadlineherinnering in' zoals hieronder weergegeven:

• Het automatiseringsrecept dat leest "Wanneer datum is bereikt en status wel/niet iets is, meld aan iemand" zal verschijnen. Klik op alle onderstreepte delen om de parameters van de automatisering in te stellen die automatisch je notificaties aan zullen maken.

• Klik hieronder op "Toevoegen aan bord".
Opmerking:  Wanneer je tijdlijnkolom niet op 'Deadlinemodus' is ingesteld krijg je het volgende recept te zien:

Nu zullen jij en jouw team nooit meer een deadline missen!

Zie het grote geheel met een bordweergave

Nu je tijdlijnkolom helemaal is ingesteld en ingevuld, kun je met een bordweergave een totaaloverzicht krijgen van de tijdlijnen van je al items! Er zijn twee verschillende opties om je tijdlijnen om te zetten in een weergave. Je kunt onze Gantt-weergave gebruiken, die rechtstreeks vanuit je tijdlijnkolom wordt geopend en waarmee je alle details van je projecten interactief kunt beheren, of de tijdlijnweergave, die eenvoudig een visueel overzicht geeft van de items in je tijdlijnkolom. Laten we ze allebei bekijken!

• De Gantt-weergave

De Gantt-weergave is waar je project tot leven komt! Het werkt met je samen, is flexibel en reageert op de wendingen in de ontwikkeling van je project. Je kunt het rechtstreeks vanuit je tijdlijnkolom toevoegen door op een cel te klikken en vervolgens op "Bekijk als een Gantt-diagram" te klikken:

En klaar ben je! Bekijk al je items die visueel worden weergegeven in een uitgebreide kalender, met een kleurcode die je zelf kunt uitkiezen! De Gantt-weergave toont je items en tijdlijnen aan de linkerkant als lijst en in de vorm van tijdlijnbalken aan de rechterkant, inclusief verbindingslijnen die afhankelijkheden aangeven, als je die hebt!

• De tijdlijnweergave

Ben je op zoek naar een eenvoudigere manier om de items in een tijdlijn te bekijken? Probeer de tijdlijnweergave eens! In tegenstelling tot de Gantt-weergave, is de tijdlijnweergave niet bedoeld voor intensief en gedetailleerd projectbeheer, maar geeft het je eerder een gobale momentopname van waar al je items staan met betrekking tot hun tijdlijn! Je ziet dat al je items netjes en met kleurcodes in een kalender worden weergegeven.

Bekijk dit artikel om alles te weten te komen over de tijdlijnweergave!

Als je nog andere vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op via support@monday.com!