Leren beheren

Laten we het hebben over het Admin-gedeelte!

Voordat we beginnen kunnen we het beter eerst hebben over hoe iemand een beheerder wordt. Je bent een beheerder als je het account hebt aangemaakt of als je bent toegevoegd door een andere beheerder. Je kunt het admingedeelte vinden via jouw avatar aan de linker onderkant.

Het admingedeelte bestaat uit meerdere onderdelen. Laten we eens kijken hoe ieder onderdeel werkt. 👇

Algemeen

• Profiel

Je hebt de mogelijkheid om je accountnaam en de URL die je gebruikt om in te loggen op je account te wijzigen. Lees dit artikel om uit te vinden hoe.

• Account

Daarnaast kun je de eerste werkdag van de week veranderen naar zondag of maandag en kun je weekenden verbergen of tonen in de tijdlijn. Bekijk dit artikel voor meer informatie over dit onderwerp. 📆 Je kunt ook al jouw accountgegevens vanaf dat tabblad exporteren.

Aanpassingen

• Huisstijl

Je hebt de mogelijkheid om het logo aan de rechter bovenkant te wijzigen naar je eigen logo. Het is ook mogelijk om de kop van je e-mails te wijzigen. De kop van een e-mail is het logo dat verschijnt bij e-mail notificaties. Dit artikel legt uit hoe.

• Functies

Je kunt in dit gedeelte ook GIF's in- of uitschakelen. Daarnaast kun je ook link- en bestandsvoorbeelden in- en uitschakelen.

• Borden

Je kunt standaard statuslabels maken voor jouw monday.com account. Ideaal voor als je dezelfde labels op al je borden wilt gebruiken en er één lijn in wilt hanteren. Wil je leren hoe je standaard statuslabels kunt maken? Bekijk dan dit artikel.

• Gebruikersprofiel

Pas de velden aan die je teamgenoten moeten invullen in hun profiel. Je kunt de velden markeren die je in de titel van hun contactlijst wilt weergeven. Dit kan zijn wat je maar wilt: titel, verdieping, locatie, favoriete pizzatopping...

Gebruikers

• Gebruikers

Dit is de plek waar je alle gebruikers van je monday.com account kunt beheren. Of je nu de lijst met actieve gebruikers wilt bekijken, een gebruiker wilt deactiveren of iets anders: in deze sectie zit je goed! Voor meer informatie over het activeren, deactiveren of wijzigen van een gebruikerstype bekijk je dit artikel

• Admins

Vanuit dit gedeelte kun je beheerders toevoegen of verwijderen. Bekijk voor meer informatie over de beheerders dit artikel

• Bord eigenaarschap

Heeft iemand je account verlaten en is er een bord zonder eigenaar achtergebleven? Vanuit dit gedeelte kan je een nieuwe eigenaar aan een bord toewijzen. Je kunt er hier alles over lezen.

Beveiliging

• Inloggen

In dit gedeelte kun je beheren hoe je gebruikers zich aan moeten melden voor je monday.com account. We bieden momenteel tweestapsauthenticatie, Google Authentication en SAML aan. Je kunt ook kiezen wie de mogelijkheid heeft om nieuwe gebruikers aan je monday.com account toe te voegen; enkel beheerders of iedereen.

• Audit

Het audit logboek geeft je een gedetailleerd overzicht van wie het laatst heeft ingelogd, het IP-adres, de browser en het gebruikte besturingssysteem.

• Naleving

Organisaties als ziekenhuizen, dokterspraktijken, zorgverzekeraars of welk ander bedrijf dan ook dat werkt met beschermde gezondheidsinformatie dienen de wetgeving omtrent gezondheidszorg na te leven. Indien je binnen deze groep valt kun je in deze sectie de wetgevingsconformiteit ontgrendelen. Voor meer informatie kun je dit artikel bekijken.

Ter info:  Deze functie is enkel beschikbaar binnen het Enterprise abonnement.

• Geavanceerd

Zijn de inloggegevens van je team in verkeerde handen gevallen? Je kunt de paniekmodus activeren om ervoor te zorgen dat niemand toegang heeft tot je account totdat de dreiging voorbij is.

Ter info:  Deze functie is enkel beschikbaar binnen het Enterprise abonnement.

•  Sessies
Als beheerder heb je de mogelijkheid om de sessies voor alle accountgebruikers te beheren.

Ter info:  Deze functie is enkel beschikbaar binnen het Enterprise abonnement.

API token

Dit gedeelte toont je zowel jouw persoonlijke API token alsook de API token van het bedrijf. Om meer over de API te leren kun je dit artikel lezen.

Facturering

Al je factureringsgegevens kunnen eenvoudig beheerd worden in het factureringsgedeelte van je monday.com account. We hebben er een volledig artikel over geschreven dat je hier kunt vinden.

Statistieken

• Basisstatistieken

Je kunt een basisoverzicht van de activiteit binnen je monday.com account bekijken.

• Opslagstatistieken

Je hebt ook de mogelijkheid om een overzicht te krijgen van de in jouw account gebruikte opslagruimte. Ieder abonnement heeft een eigen hoeveelheid opslagruimte. Je kunt de verschillen binnen onze abonnementen hier bekijken.

• Uitgebreide statistieken

Onze fantastische statistiekenpagina toont gebruikersstatistieken van de afgelopen maand in een aantal interessante categorieën, zoals je meest actieve borden, makers of meeste verzonden berichten.

Opruimen

Het opruimgedeelte is een overzicht van alle actieve borden die zich binnen je account bevinden. Deze zijn van hieruit te archiveren. Je kunt ook toegang krijgen tot alle gearchiveerde borden door op "gearchiveerde borden" te klikken. Voor meer informatie hierover, klik hier

Account doorzoeken

In dit gedeelte kun je borden eenvoudig van het ene naar het andere account migreren! We hebben er een stap-voor-stap handleiding over geschreven die je hier kunt vinden.

Rechten

Behoud de controle over wie wat kan doen binnen je account door accountrechten in te stellen. Deze optie geeft je de mogelijkheid om op een eenvoudige manier in te stellen wie bepaalde functies kan gebruiken. In dit artikel wordt beschreven hoe je accountrechten kunt instellen.

Ter info:  Deze functie is enkel beschikbaar binnen het Enterprise abonnement.

We hopen dat je dit artikel handig vond! Als je vastloopt of nog vragen hebt kun je ons altijd even een mailtje sturen via [email protected] We helpen je graag :)