Leren beheren

Laten we het hebben over het Admin-gedeelte!

Voordat we beginnen kunnen we het beter eerst hebben over hoe iemand een beheerder wordt. Je bent een beheerder als je het account hebt aangemaakt of als je bent toegevoegd door een andere beheerder. Je kunt het admingedeelte vinden via jouw avatar aan de linker onderkant.

Het admingedeelte bestaat uit meerdere onderdelen. Laten we eens kijken hoe ieder onderdeel werkt. 👇

Algemeen

• Profiel

Je hebt de mogelijkheid om je accountnaam en de URL die je gebruikt om in te loggen op je account te wijzigen. Lees dit artikel om uit te vinden hoe.

• Account

You can also change the first day of the work week to Sunday or Monday and show/hide weekends within the timeline. Check out this article for more info about it. 📆You can export your entire account data from that tab as well

Personalisatie

• Huisstijl

Je hebt de mogelijkheid om het logo aan de rechter bovenkant te wijzigen naar je eigen logo. Het is ook mogelijk om de kop van je e-mails te wijzigen. De kop van een e-mail is het logo dat verschijnt bij e-mail notificaties. Dit artikel legt uit hoe.

• Functies

Je kunt in dit gedeelte ook GIF's in- of uitschakelen. Daarnaast kun je ook link- en bestandsvoorbeelden in- en uitschakelen.

• Borden

Je kunt standaard statuslabels maken voor jouw monday.com account. Ideaal voor als je dezelfde labels op al je borden wilt gebruiken en er één lijn in wilt hanteren. Wil je leren hoe je standaard statuslabels kunt maken? Bekijk dan dit artikel.

Gebruikers

In dit gedeelte kan je alle teamleden en gasten bekijken, inclusief de gedeactiveerde personen. Vanaf hier heb je de mogelijkheid om teamleden te deactiveren, activeren of om te zetten naar een gast.

Gebruikers

Geactiveerde gebruikers – alle teamleden en gasten in jouw account die uitgenodigd en succesvol geactiveerd zijn.

Teamleden – Teamleden kunnen alle informatie op hoofdborden zien en aanpassen en kunnen eenvoudig uitgenodigd worden om mee te werken op zowel deelbare- als privé borden. Met andere woorden zijn hoofdgebruikers je teamgenoten of medewerkers binnen jouw afdeling of organisatie met wie je dagelijks werkt!

Gasten – Gastgebruikers zijn gebruikers die geen onderdeel zijn van je team, zoals een leverancier, een klant, een freelancer of een consultant. Gasten kunnen uitsluitend uitgenodigd worden voor deelbare borden en kunnen derhalve GEEN informatie van hoofd- of privé borden bekijken. Gasten moeten bord voor bord uitgenodigd worden voor borden in het deelbare gedeelte en hebben gelimiteerde mogelijkheden binnen je account. Deze fantastische optie geeft je de mogelijkheid om veilig samen te werken met gasten, terwijl de veiligheid van de informatie op hoofd- en privé borden gewaarborgd is.

Gedeactiveerd – Alle teamleden en gasten die gedeactiveerd zijn van je account

In behandeling – Teamleden of gasten die zijn uitgenodigd voor het account maar hun uitnodiging nog niet geactiveerd hebben of nog geen login gecreëerd hebben.

Om je abonnement en het bijbehorende aantal teamleden en gasten te bekijken ga je naar Gefactureerde gebruikers middels Admin -> Facturering.

Admins

Vanuit dit gedeelte kan je beheerders toevoegen of verwijderen.

Bord eigenaarschap

Heeft iemand je account verlaten en is er een bord zonder eigenaar achtergebleven? Vanuit dit gedeelte kan je een nieuwe eigenaar aan een bord toewijzen.

Beveiliging

In dit gedeelte kan je beheren hoe je gebruikers zich aan moeten melden voor je monday.com account. Je kunt ook kiezen wie de mogelijkheid heeft om nieuwe gebruikers aan je monday.com account toe te voegen; enkel beheerders of iedereen.

Je hebt hier eveneens de mogelijkheid om authentificatie in twee stappen, Google authentificatie en SAML, in te schakelen om voor extra veiligheid te zorgen.

API token

Dit gedeelte toont je zowel jouw persoonlijke API token alsook de API token van het bedrijf.

Om meer te weten te komen over de API, bekijk gerust deze pagina

Facturering

Je kunt bekijken welk abonnement je hebt, hoeveel tijd je nog over hebt in jouw account, hoeveel gefactureerde gebruikers je hebt en wie jouw teamleden en gasten zijn. Daarnaast kunt je hier ook je factuurgegevens wijzigen en je facturen bekijken.

Statistieken

Basisstatistieken

Je kunt een basisoverzicht van de activiteit binnen je monday.com account bekijken.

Opslagstatistieken

Je hebt ook de mogelijkheid om een overzicht te krijgen van de in jouw account gebruikte opslagruimte. Ieder abonnement heeft een eigen hoeveelheid opslagruimte. Je kunt de verschillen binnen onze abonnementen hier bekijken.

Uitgebreide statistieken

Onze fantastische statistiekenpagina toont gebruikersstatistieken van de afgelopen maand in een aantal interessante categorieën:

Wat zijn de populairste borden

Toont het aantal items en updates dat deze maand gecreëerd is.

Wie heeft het meeste gecommuniceerd en het meeste gecreëerd

Een wekelijkse analyse die de wijzigingen wat betreft updates/items en groepen binnen de laatste vier weken weergeeft

Opruimen

Het opruimgedeelte is een overzicht van alle actieve borden die zich binnen je account bevinden. Deze zijn van hieruit te archiveren. Je kunt ook toegang krijgen tot alle gearchiveerde borden door op "gearchiveerde borden" te klikken. Voor meer informatie hierover, klik hier

Als je de weg kwijtraakt of nog vragen hebt kan je ons altijd bereiken via [email protected]